tisdag 30 juni 2009

Kusten nästa!

Åker ner igen till kusten om ca 1 timme. Jobbar kväll idag. Det lär bli varmt i köket eftersom solen ligger rätt in i köket. Det blir nog varmt imorgon och på torsdag med tänker jag. Men jag kommer hem på torsdag kväll eller fredag dag. Ska servera på bröllop i helgen.

Nu har jag äntligen fått tummen ur handen och beställt ett par stöd strumpor. Naturligtvis fanns dem inte hemma i Bengtsfors i min storlek XS så de fick skicka efter dem. det skulle komma idag efter 4 tiden så jag ju ingen nytta av dem denna veckan.

jag ska se om jag kan sparka igång internet nere i stugan. Lånade ju med mig Julias ner, det har funkat en gång att komma ut på internet. Det är ju bara att försöka igen.

Här kommer lite mera bilder som jag har tagit.










(simmade förbi en liten ankfamilj)




(det är inte lätt att ta på sig själv)

(hade jag haft min reflex skärm hade jag fått ljus i ansiktet)

måndag 29 juni 2009

Blandade bilder

Här kommer lite bilder som jag har tagit.


(Har ni sett någon roligare ros?)

(Fick tag på en jätte stor spindel)


(Haglade även på midsommar dagen, de var riktigt stora kulor)

(Jordgubbstårtan som mamma bakade på midsommar)


(En brännmanet )

(En tjur som svalkar sig i havet)

(Resö från havet)


(Sannäsviken)

( Rävnäbba)








Detta har hänt under veckan!

Jag har varit ute på havet en hel del. Det har fläktat jätte skönt på havet, när man kommer in på land är det som en bastu. Jag har även tagit lite kort, fast de ligger i min dator. Ska lägga ut lite sedan hade jag tänkt.

Jag har även jobbat en hel del. Varit varmt som bara den i köket, det har låge mellan 34 - 40 garder i köket fast jag har haft öppet alla fönster. Fick även träffa de flesta nya personerna som jobbar i köket. En utav de som jobbar i cafét är helt underbar. Vi har jätte kul tillsammans under lunchrasten och har hur mycket som helst att prata om.

Julia, Linus, Malin och Louise var även nere i Grebbestad en dag och solade. Vi satt med havet och käkade räkor. Det var trevligt.

Vi hade även främat, golfgäster. Grannen hade beställt färska räkor till oss. Jag åkte in och hämtade dem, det visade sig att de var 4 timmar gamla. De var hur goda som helst. Det finns inget bättre än att köpa färska räkor direkt från fiskebåten.

Jag satt även ute och solade igår. Satt nog lite för länge i solen tror jag. Det svider lite här och där på kroppen. Men det går nog över skulle jag tro.

Nu ska jag fika med Maya en stund sen så ska jag lägga in lite bilder här på bloggen.

tisdag 23 juni 2009

Fint väder att ta kort!

Idag har jag och Julia varit i Rävnäbba och tagit jätte fina bilder. Det var ljummet i vattnet alltså 19 grader. Hade jag med mig bikinin hade jag badat. Sen tog Jens med oss ut på sjön. Där fläktade det gott. Det var som en bastu när vi kom i land igen.
Ska lägga upp bilderna när jag har laddat kameran och fört över dem i datorn.

Ikväll åker jag mer igen till stugan. Börjar ju jobba i morgon, det ser jag framemot.

Fick mina Canvas idag. Det blev bättre än väntat. Ska sätta upp tavlorna i stugan.

Nu får jag gå och packa ner mina kläder och alla saker som ska med ner igen.


Kram

Fikat!

Idag har jag träffat Maya. En gammal kompis till mig. Vi räknade ut att vi hade inte setts på 3 år. Men nu får det bli ändring på det. Maya har flyttat till Bengstfors så det blir lite lättare att umgås med varandra nu. Vi satt och pratade om vad som har hänt på alla dessa år som vi inte har setts på samtidigt som vi tog en fika. Vi ska försöka att träffas så mycket som möjligt i sommar.

Julia har även handlat lite ramar till mig på IKEA idag. Nu är det bara att sätta in korten i ramarna och ta med dem ner till sommarstugan. Jätte snällt utav henne.

Jag börjar ju även att jobba på onsdag. Det blir spännande att se vilka som jobbar och som är nya. Lite nervös är jag. Hoppas att jag känner igen någon bara.

Till helgen är det ju Bengtsfors festivalen. Får se om jag åker hem eller om jag stannar kvar på kusten. Jobbar ju på lördag så jag får ju åka ner så jag är på Resö isåfall kl. 9

Käkade middag även idag hos farmor och farfar. De berättade att de hade käkat de första färska kantarellerna igår. Får se om jag tar mej en sväng ut i skogen och kollar om jag hittar några kantareller.

Nu ska jag iallafall gå och lägga mej och sova.

natti natti

söndag 21 juni 2009

Shopping!

Igår åkte hela familjen upp till Nordby shoppingcenter. Gud vad stort det har blivit. Åkte runt i 15 minuter och letade parkeringsplats. Tillslut hittade vi en längst upp på taket på 3 våningen. Handlade en svart klänning, den ser ut som en liten ballongklänning. Jätte söt var den iallafall. En utav grannarnas barnbarn var här nere, han hade köpt en liten hundvalp. Han var hur go´ som helst och jätte söt. Tror att den va ca 4 månader.

Ikväll hade jag tänkt att åka hem till kära lilla Bengtsfors. Ska träffa en gammal kompis till mig imorgon. Det blir kul. Har inte setts på 3 år.

fredag 19 juni 2009

Midsommar!

Ska snart åka ner till sommarstugan, ska fira midsommar där. Hoppas att vädret blir fint. Ska försöka att ta lite kort när jag är nere.

Börjar jobba på onsdag kl. 09:00 - 17:00

Här är mitt schema under hela sommaren:

tisdag: 15:00 - 23:30
onsdag: 09:00 - 17:00
torsdag: 09:00 - 17:00
lördag: 09:00 - 17:00


Så jag är ledig måndag, fredag och söndag.

Har tänkt att åka hem på lördag eller söndag och åka ner på måndag kväll under sommaren.

Jag har ju inget internet i stugan.

Har skrivit en lista på 30 saker som jag ska ta med mig ner. Så det är bara att börja packa.


Kollade i min kalender fick se att det var 1 år sedan jag tog mitt körkort.



Ni får ha en trevlig och god midsommar!

Kram

onsdag 17 juni 2009

Gamla recept!

Idag har jag varit hos farmor och farfar och skrivit av gamla recept från farmors mamma. Kakorna som farmor bakar är helt underbara. Hoppas att jag kan baka lika goda. Farmor tycker att det är jätte kul att recepten fortsätter i släkten. Farmor har hur mycket gamla recept som helst. Ska försöka att skriva av dem med någon dag. Speciellt de kakorna som jag tycker bäst om.

Kram

tisdag 16 juni 2009

Har gjort ett litet kollage av Panget på Resö.

Telefonnummer 0525- 25022 för bordsbeställning!
Restaurangen har öppet: tis - sön kl. 17:00 - 24:00
Bageriet har öppet: mån - sön kl. 08:00 - 17:00

Väg beskrivning:
När du är 1 mil norr om Tanum, eller 2 mil söder om Strömstad,
svänger du av E6:an vi skylten "RESÖ".Därifrån är det 8 km
till Panget.
Du åker över Galtö och stannar först när du har havet
rakt framför dig.
Då är du framme.Panget är det vita huset över
mataffären Tempo.



Hoppas att ni hittar dit. Då kanske vi syns där i sommar!

Vad har hänt de senaste dagarna då?

Har varit ner i stugan under helgen och jobbat på Panget. Fick reda på att jag börjar en vecka tidigare i år. Jätte bra tycker jag. De öppnar restaurangen och bageriet imorgon. Det blir roligt att träffa alla som jobbar i sommar. Ganska många nya anställda i år.


Igår åkte jag ut till Julia och drack kaffe innan hon åkte och jobbade. Hälsade även på henne på jobbet. Julia och jag har beställt olika smycken ifrån en tjej som har sina rötter i Bengtsfors. Tror att hennes föräldrar bor någon gata nedanför oss. Therese Jansson heter hon.
Det blir kul att få några nya smycken. Det var inte så dyrt heller. Roligt att ge bort i present till någon.

Beställde en bok förra veckan som var gratis. Ska börja läsa den. Vivica Sten I de lugnaste vatten. Jag hoppas att den är bra, den verkar det i alla fall.

Här är lite handling om boken:

En het julimorgon flyter en manskropp inlindad i ett fisknät i land på Sandhamn i Stockholms skärgård. En dryg vecka senare hittas en kvinna brutalt mördad på ön och Thomas Andreasson från Nackapolisen får ta sig an fallet. Till sin hjälp har han barndomskamraten Nora Linde, fritidsboende på ön.*

En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar allt mer. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo.

Om det är någon som har läst den skulle jag gärna vilja veta det.

Nu ska jag ta mig en sväng ut till Julia och dricka en kopp kaffe ute i solskenet.

fredag 12 juni 2009

Gamla kort!

Hittade lite gamla bilder på mig. Det var ett tag sedan.


(bordsdekorationen på min 18-årsdag som mamma gjorde)

(Skott och jag)

(jag på min 18-årsdag, spana in gamla köket)

(jag och Skott, här var han inte gammal)

(jag i London)

(jag i London)

Lägg till bild
(Azorerna)
(jag på Azorerna)

Studenten och Examen!

Nu på morgonen åkte jag ner till Bengtsgården och hängde på Philip blommor. Han gick ur 9:an. Men det är synd att det ska behöva regna idag. Det har ju varit så fint alla andra år. Förra året när jag tog studenten var det hur varmt som helst.

Ska kanske åka in och hänga på några i Åmål som tar studenten, fast det beror på hur mycket det regnar. Regnar det som det gör nu åker jag inte in. Får hänga på när de kommer hem isåfall.

Åker ner till sommarstugan ikväll. Ska jobba på Panget i helgen. Undrar om det kommer några kändisar denna helgen eller så kanske svenska kungaparet kommer. Fast jag tror ju inte det.Man kan ju alltid hoppas. Undrar vilka som jobbar i servisen i helgen. Förra helegn var det bara Maria som jobbade, var ganska så stressigt för henne.

torsdag 11 juni 2009

Nöjd efter gårdagens handling!

Igår följde jag med Julia till veterinären med Tikka i Säffle. När vi ändå var halvvägs till Karlstad så sa vi att det är lika bra att åka upp. Det var ju tur att vi gjorde det. Var halva priset på det flesta varorna i butikerna. Sommar kläderna skulle ut och de skulle börja ta höstkläderna.
Fick tag på ett armband för 50% på MQ, en klänning på H&M och en till klänning på Ginatricot.
När vi ändå var uppe tog vi en sväng in på IKEA. Fick tag på lite saker där med.

Idag när jag hämtade posten fick jag mina bilder som jag har skickat efter. Blev jätte nöjd. Visste inte vad det var för storlek på korten jag hade skickat efter för än jag öppnade paketet idag, då hade jag kunnat köpt ramar på IKEA igår. Men det blir nog en sväng till IKEA innan sommaren är slut skulle jag tro.

tisdag 9 juni 2009

Close-up +4!

Var ute idag och provade mitt nya filter till systemkameran som har close-up +4. Det är istället för att köpa ett micro objektiv.

Här kommer lite bilder...

Månen som jag tog på kusten, den var så fin. Synd att jag inte hade med mig kameran när jag åkte från Panget. Månen speglade sig jätte fint i spegelblanka havet.









Nu ska jag snart gå och sova.
Natti
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...