onsdag 3 september 2008

Oslo!

Åkte igår in till Oslo med mamma. Läste i min bok "otrogen på öppen gata". Två timmar med bussen gick väldigt snabbt. När vi kom till Oslo skulle vi försöka att hitta till Akersbryggor med våran stora karta som såg ut som ett stort lakan. Men tillslut kom vi på Karl Johans gatan. Massor av fina och roliga små affärer. Kom tillslut fram till det kungliga slottet. Länge sedan jag så det.
Letade fram till Akerhuset och letade efter affären Murphy and Nye. Hittade det så småningom och den första jag fick se i den lilla i butiken var min kusin Julia. Vi var helt ensamna i affären. Hon fick följa med oss på en liten fika paus till Kaffebrenneriet. Sedan hjälpte oss att hitta till tunnelbanan så vi skulle ta rätt tåg till Carl Berners plass.

Intervjun gick ju kalas bra och jag fick jobbet om jag ville ha det. Men så måste jag ju ha någon stanns att bo i. Kollar runt på finn.no har hittade ganska många lägenheter som jag vill ha men så är det ju priset som säger STOPP! Skulle redan börja på måndag sa hon. Men jag vill ju så gärna ha jobbet. Hoppas att det fixar sig med boende. Har försökt att ringt till Kaffekompaniet hela dagen men dom svarar inte.

Jag hade ju på mig mina nya skor. Tror ni inte att jag fick värsta skavsåren på fötterna. Det sista kunde jag knapt gå. Följde Julias exempel att jag skulle köpa Comped skavsårs plåster, men det gjorde bara saken värre. Skulle ha satt på plåstrer när jag kände av symtomen och inte ha väntat i 4 timmar. Nu vet jag det till nästa gång.

Här är lite bilder som jag har tagit:
Mamma sitter och pratar i telefon med Anne.


Det kungliga slottet

Kusinen Julia sitter på Kaffebrenneriet och fikar med oss!


Det är här som jag ska jobba

Jag och mamma sitter i bussen på väg hem från Oslo.

1 kommentar:

Julia sa...

Hærligt med uppdatering Elin. Så himla roligt att du fick jobbet, vet hur svårt det ær att få tag i lægenhet! :) Håller tummarna før att det ska løsa sig. Det ordnar sig sækert. Men det ær ju många som ær intresserade av små lægenheter centralt i Oslo, tyværr. Men men, kuuuul att du fick jobbet! :) Och kul med lite bilder! hihi! vi hørs gumnman!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...