Om man vill så kan man göra i en stor form med löstagbar botten!
Eller som i detta fallet i aluminiumformar.
16 st
Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl
75 gram smör
3/4 dl Kesella mager
Fyllning:
100 g grekisk fetaost
8 körsbärstomater
3 ägg
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Hacka ihop mjöl och smör till en gryning massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i 16 engångsaluminiumformar.
2. Låt formarna stå i kylen i ca 30 min. Sätt på ugnen på 225 grader.
3. Mosa osten och dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Lägg osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg i en tomat halva i varje form. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min.
Lycka till!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar