När jag kom hem så bakade jag choklad- och apelsinkaka. Den blev jätte god.
Kärleksmums
Ingredienser
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Glasyr
4 msk smör
250 g florsocker
2 msk kakao
3 msk kallt starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
Garnering
riven kokos
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i mjölken.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det i smeten.
- Häll smeten i en långpanna som klätts med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 10-15 min.
- Gör Glasyren: Smält smöret, rör ner florsockret, kaffe och vaniljsockret.
- Bred glasyren över kakan medan den ännu är varm.
- Strö den rivna kokosen över glasyren innan den stelnat så att kokosen fastnar. Skär kakan i rutor när glasyren stelnat.
Kram
1 kommentar:
Hej Elin
Jag är ett levande bevis på att kärleksmumsen blev utsökt god. Det är farligt att ha dig vägg i vägg när det bakas på detta viset, vi ses i morgon.
Kram Helena på Blomrum
Skicka en kommentar