lördag 27 februari 2010

Mitt liv i mina händer av Alison Lapper!

Läste förra hösten "Mitt liv i mina händer av Alison Lapper".

Jag tycker verkligen att ni ska läsa den här boken. Hon berättar om sitt liv, uppväxt, hur folk har behandlat henne både bra och dåligt, hur hon löser sina dagliga situationer. Den fastnade med en gång i mitt hjärta.
Här är Beskrivning av boken:

Mitt liv i mina händer är berättelsen om en märklig kvinna och ett märkligt liv. Alison Lapper föddes 1965 utan armar och med outvecklade ben. Hon har vuxit upp till att bli konstnär, mor och en förebild för många människor. När Alison föddes fick hennes familj rådet att lämna bort henne, så hon överlämnades till de sociala myndigheterna.

I nitton år uppfostrades Alison på handikappinstitutioner under strikta förhållanden. Medan hon kämpade sig igenom en kärlekslös barndom med både fysiska och psykiska övergrepp, bestämde hon sig för att slå sig fri och bli självständig. Välsignad med intelligens och beslutsamhet har Alison tagit itu med många utmaningar på sin väg till att få leva ett rikt och självständigt liv.

Alisons konstnärliga talang, styrka och personlighet gav henne den frihet hon längtade efter när hon fick påbörja konststudier på universitetet i Brighton, och 1994 tog hon sin examen med högsta betyg.

År 2000 födde Alison sonen Parys. De båda har medverkat i BBC:s dokumentärserie Child of Our Time. I september 2005 placerades Marc Quinns fem meter höga staty Alison Lapper: Gravid på den fjärde sockeln på Trafalgar Square och gjorde bilden av henne känd för miljoner människor.

Mitt liv i mina händer är en engagerande och tankeväckande bok som berättar om hur Alison övervann smärta och fördomar. Den är ett gripande porträtt av en inspirerande kvinna.

2 kommentarer:

Helena sa...

Hej Elin

Helt otroligt vad vissa människor får sträva i livet,,beundransvärt tycker jag.

Finns det möjlighet att få smaka på Apelsin och banansmoothie till veckan?

Kram Helena

Elin sa...

Får se vad jag kan fixa fram. Hade tänkt det.

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...