tisdag 31 mars 2009

Lite av varje!

Om 45 minuter börjar min lektion i Etik & Livsfrågor. Undrar vad vi ska göra idag på lektionen.

Igår satte vi in köksfläkten. Skit häftig var den och ganska så stor. Men har man en stor köks ö så får man ju ha en stor fläkt. Nu är det bara att vänta på sten skivan och sätt in diskmaskinen, induktionshäll och koppla ihop vatten och el så är det färdigt. Stenskivan kommer i slutet av veckan tror.


Jag undra vart alla personer har tagit vägen på mina olika lektioner. Igår var vi bara 2 st och läraren på Psykologi A och den senaste månaden. Har ju varit 10 personer i början. Det är ju deras problem inte mitt. Men det blir svårt när vi har gruppuppgifter och ska diskutera. Men det går ju med två personer också. Då får man ju visa extra mycket vad man kan. Men det är ju lite synd dock.


Ikväll blir det Pump kl. 19:30 får ta med mig två flaskor med vatten som förra veckan. De är som en bastu i lokalen när vi kommer. Lektionen före har de Power Step.

Ska kanske fika med Julia senare idag. Om det finns tid kvar.

söndag 29 mars 2009

Fikat med Per!

Igår var jag och Per bjudna till Julia och Linus. Vi käkade Tacos, jätte gott var det. Vi tittade även på Robinson och några andra program som gick på tv:n. Tack! för inbjudan Julia och Linus. Det var jätte kul igår kväll.
Ska bjuda er på middag när vi har gjort i ordning i köket.

Idag så har jag varit hos Per och fikat på morgonen. Vi satt och pratade lite och tittade lite på tv.

Mamma hittade även mina örhängen som jag tappade igår. De låg i bilen på mattan. Kände inte ens att jag hade tappat dem.

Nu ska jag försöka att skriva på min inlämningsuppgift i Etik och Livsfrågor.

torsdag 26 mars 2009

Bloms!

Idag har jag och Julia varit till Bloms i Mellerud. Handlade 3 st scarfs för 49 kr st och 1 för 29 kr st. Jätte bra och billigt var det. Brukar ju vara jätte dyra annars. Det var roligt att Julia ville följa med. Hon hittade även 4 st scarfs för 49 kr st.

onsdag 25 mars 2009

Våffeldagen!

Jag och Julia var ju ner till Bengtsgården och köpte våfflor som särskolan hade gjort. Jätte goda var de. Jag köpte hemmagjord svart vinbärssaft och Julia köpte en blå scarf och hemmagjord saft. Så vi bidrog med lite pengar till klasskassan.



Julia följde med mig upp och drack lite kaffe och så tittade vi gamla kort på oss när vi var små. Hon fick med sig en hel bunt som hon skulle scanna in i datorn. Jag ska också göra det så småningom.


Om två timmar så ska jag iväg och träna Box med Emma och sedan efter det blir det Pilates. Sen så har hela kvällen gått.

Nu så ska jag åka iväg och fixa något att äta.

Lite av varje!

Igår var jag ute hos Julia en stund och drack både kaffe och te. Hjälpte även Julia att städa ur hennes klädes garderob. På kvällen var jag iväg och tränade pump.

Hans Hjälpte oss att sätta upp köksskåpen. Det blir riktigt bra. Första gången jag såg skåpen, var ju inte med när de valde ut köksinredet.
Pappa har även hämtat vitvarorna så det ska nog in så småningom idag.
Det blir riktigt bra det här. Ska lägga ut bilder sedan när det blir färdigt.


Nu så ska jag och Julia åka ner till Bengtsgården (högstadiet i B-fors) och köpa våfflor utav särskolan. De håller på att samla ihop pengar till deras klasskassa.

söndag 22 mars 2009

Blommor i en toalettstol!

Hittade ett kort som jag tog i höstas som låg i kameran som jag hade glömt bort. Var bara tvungen att ta kortet.

Tydligen kan man göra mycket med en toalettstol.

fredag 20 mars 2009

Snödroppar!

När jag var ute och gick idag fick jag se på ett ställe Snödroppar. Nu kommer äntligen våren. Inte konstigt att de har kommit upp eftersom det har varit varmt ute utav att solen har tittat fram med klarblå himmel.

torsdag 19 mars 2009

Solat!

Har suttit ute både idag och igår i solen och druckit te. Jätte varmt mot tegelväggen. Det bästa av allt var att det är lä så det blåser inga kalla vindar. Har även burit upp ett bord så att man kan sitta ute och plugga och fika. Fast bordet är ju inte av det finaste kvalitet.


Skulle bjuda Julia på fika igår men hon hade fått feber så vi får ta det någon annan gång. Hade tänkt att vi skulle sitta ute och mysa. Vi får ta den fikan i helgen istället.


.

tisdag 17 mars 2009

Tränat!

Har precis kommit hem från Pumpen. Idag var det kvaft i träningslokalen. Det är det alltid iofs på tisdagar eftersom Power Step har passet före oss. Men det slog nog rekord idag.

När vi kom ut ifrån träningen så var det en vacker syn på himlen. Stjärnklart var det. Det ser man aldrig inne i Bengtsfors på grund av alla gatustolpar.

Har även varit ute hos Julia och druckit te på deras altan. Det var varmt i solväggen, fick även se tre rådjur som gick på sjön. Julia tog kort på dem.

Nu så ska jag hoppa in i duschen.

måndag 16 mars 2009

Film!

Denna vecka är det Bengtsfors och Eds filmfestival. Så jag, Julia, Emma och Sofia var och tittade på Bröllopsduellen. Den var riktigt bra. Det dåliga var att filmen var en kvart försenad, texten var bak och fram, dålig skärpa och så mitt i filmen så försvann den en liten stund. Det kunde ju ha varit bättre.

Var även med Julia en sväng på Bengtsfors och letade efter en present. Hittade ingen. Sen käkade Julia på Pizzeria Adria så vi satt där en sväng och hängde.

Nu ska jag snart göra mig i ordning för kvällen.

söndag 15 mars 2009

Marry Poppins!

Igår var familjen i Göteborg på Marry Poppins. Jag körde till IKEA på Bäckebol. Handlade lite småsaker till köket. Sen åkte vi vidare till Göteborgsoperan och tittade på musikalen Marry Poppins. Den var jätte bra. Fast lite väl lång. Vi såg den med mina två fastrar Marianne och Gunnel och min kusin Madde och Hoa. Efteråt käkade vi middag på Operan. Det blev Ryggbiff med någon roculla sallad och getostrisotto. Det var himelsk gott.



torsdag 12 mars 2009

Städning!

Vad trött jag var igår morse. Vaknade med 9 tiden men somnade om, när jag tittade igen på klockan var den redan 11:30. Fick skynda mig att slänga i mig lite frukost. Eller rättare sagt gjorde jag en bär smoothie, jätte gott. Fick på mig mina kläder i ett naffs och packa ner mina studieböcker gå nästan springa ner till Bengtsfors för att hinna på lektion. Som tur hade jag 3 min till godo.

På kvällen åkte jag till farmor och farfar och lämnade lite olika servetter.

Åkte hem och gräddade våfflor, gott gott.

Åkte vidare och tränade pilates. Inte så bra att äta innan man ska träna. Ni förstår säkert varför.

Hans var här hela kvällen och hjälpte till att mura köks ön. Det blir jätte bra. Kommer även hit ikväll och ska göra det sista. Ska ta kort sedan när de är färdigt. Blir skit häftigt att ha en murad köks ö.


Idag har jag inte gjort så mycket. Tänkte städa på mitt rum. Håller på att tvätta kläder och ska byta sängkläder och sedan MÅSTE jag verkligen vattna mina gröna växter i mitt fönster. Är nästan halv döda. Sen blir det till att damma och damsuga, orkar jag så kanske jag till och med
torkar golvet.
Sen har jag ett till projekt är att städa skrivbordet.

Bäst att sätta igång och städa!

tisdag 10 mars 2009

Fika + Träning!

Idag har jag varit med Micaela och fikat på IT Cafét i Bengtsfors. Hade jätte mycket att prata om, kom nästan försent till min lektion som började kl.13:00
Ska hämta henne ikväll och då ska vi iväg och träna Pump. Men först så ska jag träna Pilates en timme. Se om det är lika jobbigt idag som det var förra veckan. Hittar man och håller centrum som det nu heter så blir det jobbigt och ansträngande. Men det är väldigt roligt.
Tänkte försöka att få med Julia på Pilatesen idag, se om hon vill, hoppas det.

Nu så ska jag gå och laga lite mat. Se vad det blir idag. Tror att mamma har tagit upp laxfilé. Så det blir nog det med pesto på och lite riven ost. Jätte gott är det.

lördag 7 mars 2009

Ur barnamun!

För att vara på den säkra sidan sätter
pappa lille Albert, två år, på axlarna när
de promenerar i hamnen. Pappa frågar
varför Albert håller så hårt i hans hår.
Albert svarar:
- Jag håller i dig pappa, så du inte
ramlar i och drunknar.

Tina.

Icakuriren.

fredag 6 mars 2009

Enkel chokladsås

1 dl kakao

1 dl socker

1 dl vatten


Låt koka upp och sjuda i några minuter under omrörning. Ta av chokladsåsen från plattan. Rör om då och då när den håller på att stelna. Sedan är det att hälla upp den i en skål.



Den är jätte god den chokladsåsen och som sagt väldigt enkel.

Nybakade frallor till frukost!

Idag när jag vaknade så hade mamma varit ner till B-fors och köpt färskt bröd från Flora Bageriet. Jätte gulligt av mamma. Mamma hade redan gjort färdigt mina frallor och kokat ägg till mig, så det var bara att sätta sig och äta frukost.

Ska åka in till Åmål om en liten stund och hämta ut mina linser sedan så ska jag gå en stund på bokrean och se om jag hittar någon bra bok. Jag kanske även får tag på Stig Larsson böckerna vem vet? Ska även gå in på Intersport och se om jag hittar några träningskläder.

torsdag 5 mars 2009

Fikat!

Idag har jag varit ute hos Julia och Linus och fikat. Fast Linus var inte hemma dock.
Ska snart iväg och träna pump, det ska bli kul, fast jag har lite träningsverk från pilatesen igår. Men det går nog bra hoppas jag.

Annars har jag inte inte gjort så mycket idag förutom att läst lite på förmiddagen. Har en inlämnings uppgift Studieenhet 2 i Psykologi A på måndag. Är nästa färdig med den.

onsdag 4 mars 2009

Hört på Konsum!

En man i trettiofemårsåldern

ska betala med kort och blir mer och mer frustrerad över att han inte förstår hur kortläsaren fungerar:

- Hur fan ska man veta hur man ska göra det här då? Så jävla irriterande!
- Du drar kortet där på sidan, slår koden, trycker på gröna knappen och godkänner summan.
- Jaha, och hur fan ska jag som kund veta det? Ni borde väl i alla fall ha vett nog att sätta upp en lapp med instruktioner!
- Du menar som den ganska stora lappen som sitter på kortläsaren, svarar hon i kassan och pekar på skylten med utförliga instruktioner som sitter på dosan.
- Där…? Meh… vem fan tror du läser den där skylten?
- Förhoppningsvis och troligtvis den som vill betala med kort och undrar hur man ska gå tillväga.

Han fortsätter att muttra något ohörbart och har sedan jättebråttom ut från affären.

tisdag 3 mars 2009

Tisdag!

Idag har jag varit nere på Utvecklingcentrum + och haft ännu en lektion i Etik & Livsfrågor. Satt bara och skrev idag. Hade ingen genomgång som vi brukar ha eller någon diskussions uppgift, eftersom alla var på olika ställen i boken. Men man lär sig ju utav att läsa och anteckna det man läser.


Ska snart iväg och träna Pilates kl. 17:00 - 18:00 och sedan ska jag åka till farmor och farfar med lite enkla recept som de kan laga som middagsmat. Sedan blir det en sväng till Träningsstudion för då ska jag träna Pump kl. 19:30 - 20:30 efter det ska jag åka till Statoil och tanka bilen och prata med Julia lite eftersom hon jobbar kvällen. Sen hinner jag nog inte med så mycket mera ikväll.


Ska även böra läsa Stig Larsson böckerna, har ju inte gjort det men jag har ju sett filmen Män som hatar kvinnor. Den var bra.

Nu får jag börja att ta på mig mina tränings kläder och dra mig bort till Träningsstudion.

måndag 2 mars 2009

Snabb cholkadmousse!

3 dl vispgrädde
3 msk socker
3 msk kakao


Vispa grädden ganska hård, blanda ner socker och kakao i den vispade grädden. Lägg upp i portions skålar och ställ en halvtimme i kylskåpet, garnera med frukt eller bär.

Sallad med getost och pinjenötter



Ingredienser 4 personer


  • 5 cocktailtomater, halverade
  • 200 g getost, bruten i mindre bitar
  • 1/2 rödlök, skuren i tunna skivor
  • 1 avokado, skuren i bitar
  • 1/2 gurka, urkärnad och skuren i bitar
  • 25 g pinjenötter, rostade i het panna, lätt saltade
  • en rejäl hög valfri sallad
  • 6-7 torkade aprikoser, strimlade


Vinägrett



  • 1 dl rapsolja
  • 2 1/2 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl flytande honung
  • 11/2 msk senap, gärna dijon
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar

Så här gör du: Blanda ingredienserna till salladen och till vinägretten och sen allt tillsammans.




Den här salladen är jätte god. Har gjort den ganska ofta. Passar bra att äta som den är eller som tillbehör till kött.

söndag 1 mars 2009

Pump!

Idag har jag och mamma varit bort hos farmor och farfar och lagat middag eftersom vi håller på att måla i taket och fönstren i köket. Luktar jätte starkt och äckligt. Maten blev god iallafall. Sen så åkte mamma och jag och tränade pump. Fick med henne, det trodde jag inte att jag skulle få.

Nu ska jag gå in och duscha och sen ska jag väll gå och lägga mig, ska upp tidigt i morgon. Ska till doktor och kolla om jag är laktosintolerant eller om jag är gluten allergiker.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...