måndag 2 mars 2009

Sallad med getost och pinjenötter



Ingredienser 4 personer


  • 5 cocktailtomater, halverade
  • 200 g getost, bruten i mindre bitar
  • 1/2 rödlök, skuren i tunna skivor
  • 1 avokado, skuren i bitar
  • 1/2 gurka, urkärnad och skuren i bitar
  • 25 g pinjenötter, rostade i het panna, lätt saltade
  • en rejäl hög valfri sallad
  • 6-7 torkade aprikoser, strimlade


Vinägrett



  • 1 dl rapsolja
  • 2 1/2 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl flytande honung
  • 11/2 msk senap, gärna dijon
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar

Så här gör du: Blanda ingredienserna till salladen och till vinägretten och sen allt tillsammans.




Den här salladen är jätte god. Har gjort den ganska ofta. Passar bra att äta som den är eller som tillbehör till kött.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...