söndag 9 november 2008

Farsdag!

Idag har jag inte gjort så mycket, gjort lite kort och tittat på TV. Åkte bort till farmor och farfar och firade farsdag. Vi lagade Tacos och mamma hade gjort en jätte god tårta.

Här är receptet:

Chokladpavlova

Ingredienser
1 tårta

7 st äggvitor, gärna ekologiska
5,25 dl strösocker
0,5 st citron, saften av
2 msk kakao, av god kvalitet
50 g mandelspån

Topping

4 dl vispgrädde
4 dl grekisk yoghurt, 10%
3 msk florsocker
1 l färska bär

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 130 grader.

2. Blanda äggvita, strösocker och citronsaft i en torr, rostfri bunke.

3. Vispa marängen kraftigt för hand i vattenbad (över kokande vatten) tills den uppnår cirka 65 grader. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.

4. Ta av marängen från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills den har svalnat.

5. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.

6. Skeda ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper till en rund tårtbotten.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter, tårtan ska vara lite seg i mitten.

8. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Bred gräddblandningen över marängbottnen.

9. Strö över färska bär.


Av: Leila Lindholm

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...