Här är receptet:
Chokladpavlova
Ingredienser
1 tårta
1 tårta
7 st äggvitor, gärna ekologiska
5,25 dl strösocker
0,5 st citron, saften av
2 msk kakao, av god kvalitet
50 g mandelspån
Topping
4 dl vispgrädde
4 dl grekisk yoghurt, 10%
3 msk florsocker
1 l färska bär
4 dl grekisk yoghurt, 10%
3 msk florsocker
1 l färska bär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Blanda äggvita, strösocker och citronsaft i en torr, rostfri bunke.
3. Vispa marängen kraftigt för hand i vattenbad (över kokande vatten) tills den uppnår cirka 65 grader. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
4. Ta av marängen från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills den har svalnat.
5. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
6. Skeda ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper till en rund tårtbotten.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter, tårtan ska vara lite seg i mitten.
8. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Bred gräddblandningen över marängbottnen.
9. Strö över färska bär.
Av: Leila Lindholm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar