tisdag 15 mars 2011

Armlös, benlös men inte hopplös av Mikael Andersson!

Idag så har jag varit på en fantastiks underbar föreläsning här i Bengtsfors med Mikael Andersson som har skrivit boken "Armlös, benlös men inte hopplös" . Jag måste bara säga att han är helt fantastisk. Har aldrig varit på en sån bra föreläsning. Han har gett mig så mycket positiv energi och tänk och mod så det är inte sant. Om Mikael kommer till er på någon föreläsning så rekomenderar jag det starkt att gå på den. Träffade honom första gången för två årsedan på Bokmässan i Göteborg där jag köpte hans bok och fick den signerad. Men jag skäms lite över att jag inte har läst den ännu. Men jag ska börja läsa den ikväll.


Trycker ni på bilden så kommer du till hans hemsida.

Här är lite beskrivning ur boken.

Mikael Andersson var dömd till ett liv på institution när han 1964 föddes armlös och benlös. Följ hans väg från barndomens kamp mot rådande fördomar till idag då han är en aktiv föreläsare och dessutom trebarnsfar och egen företagare.


Det här är en man vars förutsättningar från första början var så svåra att ingen trodde på ett värdigt liv. Mikael föddes utan armar och ben och nu får vi möjligheten att höra hans historia, ta del av hans tankar och se världen med hans ögon. Läs om barnets kamp mot rådande värderingar och synsätt och följ hans väg från den stund då läkarnas dom var ett liv på institution till där han är idag som trebarnsfar och egen företagare.

Mikael beskriver vad som fört honom framåt i livet. I en mycket personlig berättelse får vi en inblick i betydelsen av drivkraft, aktiva val och eget ansvar för att uppnå det mål han satte upp för över 40 år sedan. Mikaels dröm var ett självständigt liv. En målsättning som under åren utvecklades till att allt mer innefatta ett liv utifrån hans fulla potential, att leva fullt ut. Idag har han nått sitt mål. Mikael lever sin dröm och vi får i boken höra hur det gick till.


Hur kan man, utan armar och ben, ta sig fram i livet på det sätt som Mikael gör? Han berättar om sitt eget sätt att angripa problem och övervinna självskapade begränsningar och hur detta gradvis förändrade hans egen livssituation. Med en vinnande attityd tar han sig fram i livet. Denna attityd och Mikaels smittande leende räddade en gång livet på en djupt deprimerad människa som var på väg att ta sitt liv.


Mikael beskriver sina egna upplevelser kring att välja livet. "Jag skapar min egen verklighet och är ansvarig för vad som händer mig i livet. Det är tankens kraft som avgör om jag väljer livet eller inte." Han är medveten om att för en del kan detta uppfattas som provocerande, men när Mikael säger det får det en annan innebörd.
Text hämtat från Adlibris.se


Är det någon av ER som har varit på någon föreläsning med Mikael Andersson och vad tyckte du om den? Eller du kanske har läst boken?


Nu så ska jag hoppa i sängen och börja läsa boken.

Ha en fin dag!
Kram Elin

8 kommentarer:

Catarina sa...

Hej!
Vad roligt att du gillade kakspritsen o har en själv :)
jag har läst ett reportage om Mikael Andersson i våran lokaltidning för ett tag sedan och jag blev mycket imponerad! Tala om envishet och järnvilja! Vilket inpirerande inlägg. Ska leta efter boken nästa gång jag går till "bibblan" Ha det gott!

jeanette sandelin sa...

tänk vad fascinerande!
tack elin för att du delade med dig av detta :)
kram och all glädje - ha en fin dag ♥

Uttan sa...

Ja den boken har Jag tänkt jag skall köpa men har inte "sprungit på den" än. Den boken skulle nog alla behöva läsa för att sätta värde på livet på ett annat sätt.
Vilken Energi!

Ha det gott i Vårsolen!
Kram!

Inger sa...

Ibland kan man behöva lite perspektiv på sitt eget liv...

Mags Romantiska Smycken sa...

Hej Elin
Förstår att det är något speciellt med den killen.
Helt otroligt att ha och vara så, med det handikapp han har. Men, han ser det inte så. Han har nog ett mer rikt liv än många andra, som "inga fel har".
Man blir fascinerad av att höra honom.
Jag har bara hört honom genom tv;n

Kram Maggan

Katta sa...

Det är tur att vi inte idag ser på div handikapp som man gjorde förr roligt också att nån man tycker verkar ha det omöjligare i livet ändå kan ge en sån inspiration. Kram Katta

Jejje sa...

jag har bara också hört talas om honom,boken är säkert jättebra:))skulle vilja läsa den/kram jejje

linn h-e (världenskurs) sa...

var det inte när vi var på bokmässan med världens kurs? Jag köpte också hans bok då :) den är hur bra som helst

jag var på en föreläsning med honom i högstadiet. han ä helt underbar och det han åstadkommer är fantastiskt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...