söndag 16 januari 2011

Blodapelsinmarmelad!

Hej! alla bloggvänner.
Idag så har jag gjort "Blodapelsinmarmelad". Den blev jätte god. De gjorde marmeladen på Go´kväll i måndags, den såg så god ut så jag var tvungen att prova den. Här är receptet.

Blodapelsinmarmelad!

Ingredienser:
1 kg blodapelsiner
5 dl vatten
1 kg syltsocker med pektin

Gör så här:
  1. Tvätta och borsta apelsinerna mycket väl. Skala hälften av dem. Skär alla frukterna i mindre bitar. Kör allt i matberedare tills skalen är finfördelade i små bitar.
  2. Häll alltsammans i en vid gryta och tillsätt 5 dl vatten. Koka under lock ca 20 minuter.
  3. Rör ner sockret lite i taget och koka upp. Skumma. Låt koka utan lock ca 15 minuter.
  4. Häll upp på rena varma burkar.


Lycka till!

Ha en bra dag!
Kram

1 kommentar:

Elin sa...

Det lät riktigt gott! Älskar apelsiner och blodapelsiner.. tänkte först fråga om den blev sur, men seb såg jag att det är lite mkt socker som apelsin, så antagligen inte då =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...