lördag 22 januari 2011

Allt i ett - kyckling på plåt!

Idag så har farmor och farfar varit här och ätit middag hos oss. Så vi lagade "Allt i ett - kyckling på plåt" som var med i Buffé som kom i onsdags, nr 1 2011. Den var jätte god. Kan jag verkligen rekomenadera både till fest och vardag. 

Allt på en plåt är smart när man är flera. Maträtten är väldigt fin för ögat

Allt i ett - kycklig på plåt!

för 6 port.
6 st kycklingfileér eller kycklingklubbor
900 g potatis
1 hel vitlök
2 st rödlökar
3 st röd paprika
1 1/2 dl kalamataoliver
1 msk torkad oregano
150 g fetaost
1/2 kruka oregano till garnering
olivolja, flingsalt, svartpeppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Dela vitlöken i klyftor men behåll skalet på. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor.
  2. Blanda potatis, grönsaker och oliver i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja och blanda runt.
  3. Lägg kycklingfileérna ovanpå grönsaksblandningen. Pensla kycklingen med msk 2 olja. Strö på oregano. Krydda kyckling och grönsaker med 1 msk flingsalt och 1 tsk peppar.
  4. Ställ i mitten av ugnen 35-40 minuter. Kontrolera att klar köttsaft sipprar ur när du skär i tjockaste delen på kycklingen. Smula över fetaosten och garnera med oreganoblad.
  5. Ställ fram på bordet.



Lycka till!

Ha en bra helg!
Kram

3 kommentarer:

Helena på Blomrum sa...

Det måste jag prova och som du säger, en fröjd för ögat,, hm nu blev jag hungrig oxå :)

Kramisar från mig till dej.

//Helena

Mags Romantiska Smycken sa...

Hej Elin

Det där måste jag prova att laga någon gång, när jag ska ha middag till flera stycken. Tycker om att laga mat på det här viset.

Tack för receptet
Önskar dej en underbar vecka
Kramar
/Maggan

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Hej! Va bra med tipset på kycklingrätten! Den måste jag prova, gillar när det är enkelt!
Ha det så bra!
Carin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...