onsdag 19 januari 2011

Apelsin- och passionsfruktspaj med maräng!

Hej! alla bloggvänner!
Tänkte dela med mig av ett till recpet som jag bakade förra veckan Apelsin- och passionsfruktspaj med maräng. Den kan jag verkligen rekomendera om ni tycker om apelsin och passionsfrukt. En liten annorlunda paj att bjuda.

Apelsin- och passionsfruktspaj med maräng!
Pajdeg:

3 dl Vetemjöl
1 msk strösocker
125 g smör
1 msk vatten

Fyllning:

finrivet skal av 1 apelsin
1 dl pressad apelsin
4 st passionsfrukter
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
4 st äggulor

Maräng:

4 st äggvitor
1/2 tsk vinäger
1 1/2 dl strösocker

Gör så här:

1. Pajdeg: Blanda mjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen gärna i matberedare eller med fingertopparna. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Ställ i kylen minst 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 200°.

3. Grädda pajdegen på andra falsen nerifrån 12?15 minuter. Stick med en gaffel om den pöser upp.

4. Fyllning: Tvätta apelsinen, finriv skalet och pressa saften. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Smält smöret och blanda ner socker, grädde, äggulor, apelsinskal, apelsinsaft och passionsfrukt. Rör ner äggulorna och grädden.

5. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 15?20 minuter tills fyllningen stannat.

6. Maräng: Tillsätt vinägern till äggvitorna och vispa till skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Klicka ut marängen på fyllningen. Fortsätt grädda 10?12 minuter på andra falsen nerifrån tills marängen börjar få fin färg.




Lycka till!
Kram

2 kommentarer:

Majas skafferi sa...

Hej! vad huslig du är! Mycket goda bakverk du prövat,pajen lät helt underbar! synd att jag har så lite tid till att baka.. det blir bara till kalas o dyl.

Ha en trevlig helg!

Linnea sa...

Men Elin du är väl helt otrolig på detta,,,oxå hur många expert sidor har du? Du fotar som en fotograf och bakar som en expertbakare :) Hoppas att vi ses snart, kram och trevlig helg.

//Helena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...