måndag 5 april 2010

Giovanni Masturzos Kaffeskola!

  • Kylen är bästa förvaringen för kaffet. Tänk bara på att tillsluta paketet väl. Varje gång paketet öppnas försvinner lite av aromen. Det doftar gott men aromen kommer inte tillbaka.
  • Häll inte upp kaffet i en annan burk eller behållare utan låt det vara kvar i paketet så behåller det smaken bättre. Har du ett stort paket kan det frysas i portionsformar, lägg sedan in det i kylen när det ska användas.
  • Har du en vanlig bryggare men inte använt den på ett par dagar - brygg en omgång med enbart vatten, då försvinner överblivet vatten som är kvar i systemet.
  • Köp gärna hela kaffebönor som du mal själv i en liten kaffekvarn.
  • Är du känslig för kaffets garvsyra och år ont i magen - drick då hellre en espresso än vanligt bryggkaffe. Det tar bara 20 - 30 sekunder att tillaga så garvsyran hinner inte frigöras.
  • Vill du ha en koffeinkick - drick då hellre en kopp vanligt svenskt kaffe än en dubbel espresso. Det innehåller mer koffein.
  • Det ska vara enkelt att göra gott kaffe. Allt som behövs är egentligen bara varmt vatten i en kastrull, kaffefilter med nymalet kaffe och en varm termos att brygga rakt ner i.
Lycka till!

Kram

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...