- Kylen är bästa förvaringen för kaffet. Tänk bara på att tillsluta paketet väl. Varje gång paketet öppnas försvinner lite av aromen. Det doftar gott men aromen kommer inte tillbaka.
- Häll inte upp kaffet i en annan burk eller behållare utan låt det vara kvar i paketet så behåller det smaken bättre. Har du ett stort paket kan det frysas i portionsformar, lägg sedan in det i kylen när det ska användas.
- Har du en vanlig bryggare men inte använt den på ett par dagar - brygg en omgång med enbart vatten, då försvinner överblivet vatten som är kvar i systemet.
- Köp gärna hela kaffebönor som du mal själv i en liten kaffekvarn.
- Är du känslig för kaffets garvsyra och år ont i magen - drick då hellre en espresso än vanligt bryggkaffe. Det tar bara 20 - 30 sekunder att tillaga så garvsyran hinner inte frigöras.
- Vill du ha en koffeinkick - drick då hellre en kopp vanligt svenskt kaffe än en dubbel espresso. Det innehåller mer koffein.
- Det ska vara enkelt att göra gott kaffe. Allt som behövs är egentligen bara varmt vatten i en kastrull, kaffefilter med nymalet kaffe och en varm termos att brygga rakt ner i.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar