lördag 14 november 2009

Hej alla dar hemma i Sverige!

Nu sitter jag sista dagen i New Delhi. Lamnar hotellet tidigt i morgon bitti for att aka hem till kalla Sverige. Det ar 35 grader i New Delhi. Valdigt varmt och svettigt kan jag saga. Har handlar jatte manga sjalar, kuddfodral och ett antal vaskor. Undra hur jag ska fa med mig allt hem bara, men det loser sig nog. Ska slanga ur massor av saker som jag inte ska ta med mig hem ex. schampo, tval, tandborste, tandkram, nagra klader m.m.

Igar var vi nagra som akte pa disco for drogmissbrukare pa Sahara Coffe Night House. Det var jatte skoj. Alla var helt galna och dansade som bara den. Vissa var sa svettiga att det bara flot om dem. Det var 5 manader sedan de gjorde nagot kul pa drogcentrat. Forhoppningsvis ska de fortsatta att kora disco 1 gang i manaden eller varanan manad.

Har sett valdigt mycket hemska saker pa de har 3 veckorna. Det varsta ar ju att man tar till sig sa himla mycket av allt hemskt. Det kom fram en tjej till mig och log sa snallt, hon har varit med om nagot jatte hemskt. Aven har nagon hallt kokand vatten eller kokande olja over hela hennes anikte. Det var helt sonder brannt. Jag kan verkligen inte fa ur bilden ur mitt huvud. Har haft jatte svart att sova pa natterna. Jag bara ligger och tanker och ser hennes ansikte sa klart.

I torsdags var vi till Taj Mahal och Red Fort i Agra. Det var kul fast det sporegnade hela dagen. Hade varit mysigare om det hade varit fint vader. Har aven varit inne i Taj Mahal och tagit pa Taj Mahal. En underbar kansla att fatt gora det.

Har aven sett och varit vid foten av Himalia bergen. Sett Tibetaner, och varit i Tibetanska skolor. Handlat pa deras projekt. Varit och halsat pa ett Lepra center for svart sjuka. Varit pa olika handikappscenter for barn. Barnen ger en sa otrolig energi och man blir sa glad i hela kroppen av att se dem och hur de utvecklas. De har aven gjort sma teater forestallningar for oss.

Har varit pa olika kvinnocenter projekt och handlat saker som de har gjort. Har varit i olika slum omraden, har vait svart att se hur de bor. Men alla ar jatte glada manniskor. Man ar helt tagen nar man kommer hem till hotellet. Vissa stallen vill man bara satta sig och stort grata.

Har haft manga killar som har flortat med mig, en ville bjuda mig pa fika, men jag sa nej.
En man trodde jag var gruppledare eftersom jag rakade ga forst och de andra i klassen gick efter mig.
Jag har aven blivit illa behandlad utav en forsaljare. Kvinnorna har ingen makt i Indien de ar bara en sak som finns som en fluga pa vaggen.

Nu har jag och Erika varit ute och shoppat de sista sakerna. Sen ska vi kaka lite mat pa taket pa varat hotell (restaurang). Sen blir det till och packa och ga och lagga sig. Klockan ar redan 13:30 har i Indien. Sverige ar den kl. 09:00.

Ni far ha de sa bra sa syns vi i morgon i Sverige. Ska uppdatera da i detalj och lagga ut massor av bilder.

Kram Elin

1 kommentar:

Julia sa...

Åh, förstår att resan både varit gripande, hemsk och alldeles underbar! MEN VILKEN RESA! :) Ska bli gott att få hem dig och se alla bilder, är sååå nyfiken! :) Sköt om dig så hörs vi imorgon! :) Pusspusspuss <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...