torsdag 30 juni 2011

Rosor!

Hej!
Igår så var jag ute på Baldersnäs och jobbade som fotograf. Fotade några barn som hade beställt tid hos mig. Så jag har suttit halva natten och kollat igenom bilderna och redigerat dem. Men jag har några bilder kvar att se över.

Men jag tänkte bjuda på lite andra bilder idag som jag tog igår.






Ha en forstatt trevlig vecka!
Kram Elin

fredag 17 juni 2011

Förstora upp bilder!

Hej!
Nu så ska jag snart ner till kusten och jobba. Ska köpa påfyllning av mitt mobila bredband men det går lite trögt som sagt att blogga nere i stugan. Så det kanske inte blir så många bilder i mitt blogande, men jag hoppas på det. Jag hoppas också att vädret ska bli fint för just nu så regnar det som bara den här hemma i lilla B-fors. 

Tänkte skicka in några bilder och förstora upp dem och ev hänga dem på någon av mina väggar. Om jag inte får sålt dem i sommar. Jag skulle vilja ha en liten utställning med mina bilder men jag vet inte vart jag ska vända mig. Är det någon av er som vet? Vilken storlek på korten ska man förstora upp dem till?

Här är några av bilderna som jag ev tänker förstora upp.














Ha en riktigt fin och trevlig helg allihopa där ute.
Kram Elin

onsdag 15 juni 2011

Årets första kantareller!

Hej!
Nu är jag nästan frisk från min öroninflamation. Fick en 5 dagars kur med penselin och örondroppar men jag fick öka på den med 5 dagar till. Så jag är ganska så mör så. Har iallafall gått ner 5 kg på 1 vecka och det är jag jätte glad för, nu så ska jag försöka att gå ner några till under sommaren. Svårt när man jobbar i ett kök som kock och all gó sommarmat.

I helgen så var jag ute en liten sväng och fotograferade lite. Tänkte visa lite bilder. Hoppas att erat väder lika fint som det är hos oss.  Årets första kantareller är plockade med. Men de var så små att de gick inte att steka.












Årets första kantareller.

Hoppas att ni får en fin och trevlig dag!
Kram Elin

fredag 10 juni 2011

Mat på Panget!

Här i Bengtsfors så står det spö i backen (regn). Tycker synd om studenterna som går ut idag här hemma. På studenten vill man ju har varmt och fint väder, när man har lagt ner mycket tid på kläder, smink och håruppsättning.

Men nu tänkte jag presentera vad vi serverar på Panget nu under våren. Sommarmenyn har inte kommit ännu. Så här kommer lite bilder. Bilderna är inte de bästa kanske, hade min lilla kamera i köket och fick skynda mig att fota innan servisen tog dem.

Förrätter


Hemgravad lax med krabbröra och rågbrödsflarn

Vildsvinsterrin med pistagenötter, vårsallad, gratinerat lök- och getostflarn
och  fikonvinägrett

Pangets krämiga räksoppa med räkor och vitlöksbröd

Varmrätter

Grillad, hängmörad svensk ryggbiff med bakad, karamelliserad endiv, ragu på
skogschampinjon och rödvinssky samt stekt parmesan- och potatiskaka

Lättrimmad, ångkokt torskrygg med färsk, grön,- vit sparris,
 färska räkor, inlagda coctailtomater, musselsås, samt dillsvängd färsk potatis

Hemlagad Resöburgare av nötfärs från Aspebergets gård, ost, bacon, sallad
och ugnsbakad klyftpotatis

Ost

Osttallrik med utvalda västsvenska ostar, fikonmarmelad och hembakat
knäckebröd

Dessert

Choklad- och havtornsmousse med macadamianötcrème och havtornsglass

Crème brûlée med kompott på vårens första rabarber

Vill ni veta mera om Panget på Resö där jag jobbar så kan ni besöka deras hemsida

PANGET PÅ RESÖ
Oljeskär 7,
457 97 Resö

TEL 0525 - 250 22


Jag blir jätte glad om ni kommer förbi och hälsar på mig i sommar på Panget.
Ha en fin och trevlig helg!
Kram Elin

torsdag 9 juni 2011

Öroninflamation!

Hej! alla bloggare.
Nu är jag tillbaka efter jobb på kusten och regn och åskande. Fast regnet oc åskande är fortfarande kvar i luften. Kände i söndags kväll att jag fick väldigt ont i vänster öra. På måndag började det svullna upp inne i örat och spränga som bara den och tisdagen lika dant. Men igår så fick jag tid på Vårdcentralen i Bengtsfors och kollade upp mitt öra. Det visade sig att jag har fått en kraftig öroninflamation. Gud vad ont det gör. Nu så ska jag gå på pensilin, örondroppar och alvedon/ibumetin i 5 dagar. Hoppas att det snart går över. Har inte sovit på 3 nätter nu. Så jag är ganska så trött, är illamående och det spränger och dunkar i hela örat.

Men under helgen så hade vi jätte fint väder. Det var också jätte varmt och klarblå himmel. Det var även jätte mycket folk som kom och bokade bord på Panget där jag jobbar. Har tagit lite bilder på maten som vi serverade men dem visar jag i ett annat blogginlägg.

Här kommer lite sommarbilder som jag har tagit i helgen.









Ha en fin dag!
Kram Elin

torsdag 2 juni 2011

Student!

Igår var jag och kollade när min kusin tog studenten i Mellerud. Vi hade jätte tur med vädret, sol men lite blåsigt bara. Det var väldigt trevligt. Han fick så mycket fint, skålar, bestik, glas, salt och pepparkvarn, blommor m.m..  Jag kommer ihåg hur roligt det var, mycket blommor, åka på flaket, dricka champagne, presenter, träffa släkt och vänner m.m...  Det är ju som sagt 3 år sedan jag gick ur.

Idag så ska jag åka ner till kusten. Ska jobba på Panget tors- lör. Hoppas att det kommer mycket folk. Ska försöka att smuggla in en kamera i köket idag så jag kan ta lite bilder på A´la carte maten. Tänkte ta kort i söndags när det var mors dag men jag glömde den hemma. Maten var jätte fint upplagt och smakade ljuvligt gott. Det var verkligen synd som sagt.











Jag har fortfarande svårt att komma in på era bloggar och kommentera. Men jag läser dem som jag kommer in på. 

Ha en fin Kristi Himmelfärd och trevlig helg!
Kram Elin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...