torsdag 27 januari 2011

Övergivna hus i skogen!

Igår så var jag ute och gick en sväng i skogen. Tänkte visa bilderna som jag tog. Älskar gamla hus. Det är så skarpa färger på det som finns kvar.







Ha en bra dag!
Kram!

onsdag 26 januari 2011

Fyndat på rean!

Igår så tog jag en sväng ner till Helena på Blomrum och hälsade på. Hon hade rea på julsakerna så jag fyndade lite hos henne. En vit duk med ett rött broderat hjärta på, 2 st glögg, god jul bokstäver m.m.
Det är alltid lika roligt att träffa och prata med Helena.

En av glöggen som jag handlade.

Nu på morgonen så har jag varit ute och gått med en kompis. Jätte skön promenad men jätte kallt ute. Tog med mig kameran så jag tog lite bilder. Ska sätta mig och kolla igenom och redigera dem och dicka en varm kopp med te så jag tinar upp lite.  

Ha en bra dag!
Kram

lördag 22 januari 2011

Allt i ett - kyckling på plåt!

Idag så har farmor och farfar varit här och ätit middag hos oss. Så vi lagade "Allt i ett - kyckling på plåt" som var med i Buffé som kom i onsdags, nr 1 2011. Den var jätte god. Kan jag verkligen rekomenadera både till fest och vardag. 

Allt på en plåt är smart när man är flera. Maträtten är väldigt fin för ögat

Allt i ett - kycklig på plåt!

för 6 port.
6 st kycklingfileér eller kycklingklubbor
900 g potatis
1 hel vitlök
2 st rödlökar
3 st röd paprika
1 1/2 dl kalamataoliver
1 msk torkad oregano
150 g fetaost
1/2 kruka oregano till garnering
olivolja, flingsalt, svartpeppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Dela vitlöken i klyftor men behåll skalet på. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor.
  2. Blanda potatis, grönsaker och oliver i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja och blanda runt.
  3. Lägg kycklingfileérna ovanpå grönsaksblandningen. Pensla kycklingen med msk 2 olja. Strö på oregano. Krydda kyckling och grönsaker med 1 msk flingsalt och 1 tsk peppar.
  4. Ställ i mitten av ugnen 35-40 minuter. Kontrolera att klar köttsaft sipprar ur när du skär i tjockaste delen på kycklingen. Smula över fetaosten och garnera med oreganoblad.
  5. Ställ fram på bordet.



Lycka till!

Ha en bra helg!
Kram

onsdag 19 januari 2011

Apelsin- och passionsfruktspaj med maräng!

Hej! alla bloggvänner!
Tänkte dela med mig av ett till recpet som jag bakade förra veckan Apelsin- och passionsfruktspaj med maräng. Den kan jag verkligen rekomendera om ni tycker om apelsin och passionsfrukt. En liten annorlunda paj att bjuda.

Apelsin- och passionsfruktspaj med maräng!
Pajdeg:

3 dl Vetemjöl
1 msk strösocker
125 g smör
1 msk vatten

Fyllning:

finrivet skal av 1 apelsin
1 dl pressad apelsin
4 st passionsfrukter
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
4 st äggulor

Maräng:

4 st äggvitor
1/2 tsk vinäger
1 1/2 dl strösocker

Gör så här:

1. Pajdeg: Blanda mjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen gärna i matberedare eller med fingertopparna. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Ställ i kylen minst 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 200°.

3. Grädda pajdegen på andra falsen nerifrån 12?15 minuter. Stick med en gaffel om den pöser upp.

4. Fyllning: Tvätta apelsinen, finriv skalet och pressa saften. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Smält smöret och blanda ner socker, grädde, äggulor, apelsinskal, apelsinsaft och passionsfrukt. Rör ner äggulorna och grädden.

5. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 15?20 minuter tills fyllningen stannat.

6. Maräng: Tillsätt vinägern till äggvitorna och vispa till skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Klicka ut marängen på fyllningen. Fortsätt grädda 10?12 minuter på andra falsen nerifrån tills marängen börjar få fin färg.




Lycka till!
Kram

tisdag 18 januari 2011

After Eight Brownie!

Idag så har jag bakat After Eight Brownies som var med i "Coop Mer Smak nr.12"
De blev jätte goda. Ska absolut göra om dem någon dag.

After Eight Brownies!

3 ägg
140 g flytande margarin
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl kakaopulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
ca 20 bitar After Eight
florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda, vetemjöl, kakaopulver och salt tills det är klumpfritt. Vispa ägg, socker och vaniljsocker på hög fart i ett par minuter. Sänk hastigheten och tillsätt margarin och mjölblandningen. Vispa tills det blir en klumpfri smet. Slå upp smeten i en form 20x20 cm. Grädda kakan i 20 minuter. ta ut kakan och lägg på After Eight i ett jämt lager så det smälter. Kyl kakan och pudra på florsocker när det är dags att servera.



Lycka till!
Kram

söndag 16 januari 2011

Blodapelsinmarmelad!

Hej! alla bloggvänner.
Idag så har jag gjort "Blodapelsinmarmelad". Den blev jätte god. De gjorde marmeladen på Go´kväll i måndags, den såg så god ut så jag var tvungen att prova den. Här är receptet.

Blodapelsinmarmelad!

Ingredienser:
1 kg blodapelsiner
5 dl vatten
1 kg syltsocker med pektin

Gör så här:
  1. Tvätta och borsta apelsinerna mycket väl. Skala hälften av dem. Skär alla frukterna i mindre bitar. Kör allt i matberedare tills skalen är finfördelade i små bitar.
  2. Häll alltsammans i en vid gryta och tillsätt 5 dl vatten. Koka under lock ca 20 minuter.
  3. Rör ner sockret lite i taget och koka upp. Skumma. Låt koka utan lock ca 15 minuter.
  4. Häll upp på rena varma burkar.


Lycka till!

Ha en bra dag!
Kram

måndag 10 januari 2011

Söt liten prinsessa!

I lördags så fotade jag en jätte söt liten prinsessa. Hon fick prinsessklänningen i julklapp av sin mormor. En kompis till hennes mormor har sytt den. Klänningen är ljuvligt fin. Hade jag också varit 5 år så hade nog jag också vilja ha en prinsessklänning. 




Ha en bra dag!
Kram

söndag 9 januari 2011

Fotbad!

Idag så har jag inte gjort så mycket. Men nu på kvällen så har tittat på Morden i Midsomer - Målat i blod och njutit av ett helt underbart fotbad. Tänk att det kan vara så skönt att bara slappna av och bada fötterna i 1 timme. Fick ett pedikyrsett av mamma i julklapp. Har som mål att sitta i fotbad 2 ggr varje vecka. Man får så mjuka och lena fötter.


Hur har eran helg varit? Min har varit jätte bra.

Kram

lördag 8 januari 2011

Kan inte sommaren komma snart!

Igår så tog jag och mamma en sväng till Torp. Hittade lite på rean igår.
Idag så var jag med Julia. Linus och Anders och Bowlade i Ed. Gick väll inte så bra för mig med det var roligt.

Nu på kvällen så har jag hälsat på Vendela som hälsar på sin mormor nu i helgen. Hon fick en jätte söt princessklänning i julklapp. Jätte fin var den. Så jag har varit inne och tagit kort på henne. Ska lägga upp bilderna när jag har redigerat dem.

Vad jag längtar till sommaren nu. Är trött på all snö och kyla. Har snöat som bara den idag och nu så regnar det för fullt. Inte alls roligt väder och jätte halt är det ute.

















Ha en bra helg!
Kram

torsdag 6 januari 2011

Brev till Filippinerna!

Hej! alla bloggvänner.
Idag så har jag skrivit ett brev till mitt fadderbarn i Filippinerna. Det var några år sedan jag skickade brev till henne. Hoppas att hon blir glad. Fik ett jätte fint julkort på henne förra veckan. Tänk att hon redan är 18 år, blev fadder till henne när hon var 7 år. Vad tiden går fort.

Har slut på ny tagna bilder så det får bli en bild från i sommar. Visst blir man sugen på att sitta nere vid havet och dricka gott vin och käka färska räkor i solnedgången. Kan det inte vara sommar snart.


Ha en bra dag!
Kram

onsdag 5 januari 2011

Trevligt besök!

Under hela hösten har vi haft besök av rådjur. Idag så stog det 5 st nere hos grannen och käkade. Men de brukar gå runt vårat hus på nätterna. Mamma och pappa har hört hovarna slå mot stenplattorna runt huset.



För några dagar sedan stog ett av rådjuren och käkade bröd som vi har hängt upp till fåglarna.

Ha en bra dag!
Kram



tisdag 4 januari 2011

Ljuvlig himmel!

När solen gick ner på nyår så var himlen ljuvlig fin.



Idag så har jag bakat kanelbullar. Blev jätte fina och jätte goda, fast mättande. Nu i kväll så har jag varit och tränat Body Pump. Var en månad sedan jag tränade så jag lär ha träningsvärk imorgon. Var ett helt nytt jobbigt pass. Nästa vecka är det gratis träning så alla som vill får prova på att träna. Hoppas att det kommer mycket folk. Idag var vi bara 7 st lite tråkigt.

Ha en bra dag!
Kram

söndag 2 januari 2011

Grebbestad!

Idag så tog vi en liten tripp ner i det fina vädret till våran sommarstuga och kollade till det. Det var så fint inne i Grebbestad, det var vindstilla och i hamnen så låg fiskebåtarna inne. Var lite synd att jag inte tog kort där, hade blivit riktigt fina bilder.


Havstensund






Edsvikscamping.
  Ha en bra dag!
Kram

lördag 1 januari 2011

År 2011!

Hej! alla bloggvänner.
God fortsättning på nya året.

Hoppas att eran nyårs kväll var bra. Min var jätte bra. Kom inte hem för än vid kl.04:15, konstigt nog så var jag inte alls trött när jag gick och la mig utan var jätte pigg.


Försökte att fota fyrverkeriet men jag och min kamera
 var inte riktigt vänner just då. Men jag fick till några bilder.
 Idag så har hela familjen varit ute och gått. Jätte skönt var det ute. Vi hade +5 grader i solen. Synd att all snö har tinat bort på träden och granarna. För idag hade de blivit jätte fina bilder på träden.


Mysig bild som jag tog igår kväll.

Nu så ska jag läsa lite i min Digital Fotografi bok så jag kan lära mig att ta ännu finare bilder, och kameras hemligheter.

Kram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...