onsdag 24 november 2010

Födelsedagsfirande!

Idag så vaknade jag och Erika av att mamma kom in med frukost på sängen. Fick lite presenter på morgonen av mamma och Erika. Fick två jätte fina handdukar och en mint tvål som luktade jätte gott av Erika och en Extern Hårdisk av mamma och pappa.

Om en stund så ska jag och Erika ta en sväng till Ed och kolla på den mysiga affären Farmor Majas Vind.  Kanske blir en liten  fika med, vem vet. Sen så ska vi ta svängen om Returen och gå på deras Julmarknad som börjar kl.16:00

Nu så ska vi åka bort till farmor och farfar på lite fika. 
Detta kommer att bli en bra födelsedag.

Min underbara goda jordgubbstårta!

Kram

torsdag 18 november 2010

Fotokurs!

Hej!
Idag så kommer min kompis Erika ner till mig och hälsar på. Hon ska stanna en veckan så vi hinner att träffas lite eftersom hon bor i Enköping. Passade jätte bra att jag är i Karlstad idag på kvällen på fotokursen som jag går. Så hon hoppar av bussen i Karlstad. Då får jag även trevligt sällskap hem på natten. 

Under helgen så ska vi träffa Åsa och ev. Linn som gick "Världens kurs med Indienresa". Det ska bli jätte roligt. Linn har jag inte sett sen vi gick ut och det var förra julen. Vi har mycket att prata om nu, det händer ju en hel del på ett år. 

På fotokursen så ska vi gå igenom Exponeringskompensering och Blixtkompensation alltså Synk med 1:a och 2:a ridån.  Provade lite igår med en ficklampa men det blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Vi ska fota en liten leksaksbil men en lampa på taket som lyser. Då så ska det lysa framför bilen eller bakom bilen när den åker beroende på hur du ställer in med 1:a eller 2:a ridån. 

Nu så ska jag göra mig iordning och plocka ihop mina saker och bege mig lite sakta mot Åmål och sedan vidare mot Karlstad.

Är - 4 garder ute och halka så jag kommer att köra väldigt försiktigt både upp och hem. Undrar om det blir snö idag eller under helgen.





Kram

måndag 15 november 2010

Häftiga bilder!

Shell i Uddevalla
Hej! alla bloggare.
I helgen var jag och familjen i Göteborg och träffade min faster och kusin barn. Hade en jätte trevlig och rolig helg. Igår när vi åkte hem ifrån Göteborg så tog jag lite bilder från våran bil på de mötande bilarna på motorvägen. De blev skit häftiga. Hade en lång slutartid mellan 8 sek till 20 sek. Ska prova att ta några bilder med stativ på en trafikerad väg någon gång i framtiden. Se om det kanske blir någon gång när jag är uppe i Karlstad på fotokurs.

Trafikljuset i Uddevalla!


Körde efter en ambulans!

Kram

fredag 12 november 2010

Eka Miljörum!

Hej! alla vänner och alla flitiga läsare där ute, nu kommer lite uppdatering igen. Tänkte visa lite bilder ifrån Invigningen på Eka området i Bengtsfors som var i början av september. Hittade dem i datorn bland alla mina bilder. Har ni vägarna förbi Bengtsfors så tycker jag att ni ska besöka Eka området, speciellt på sommaren när allt blommar.


EKA Miljörum är ett förfallet industriområde med stora miljöproblem som förvandlats till en spännande pedagogisk park.
I parken hittar du en stenlabyrint och hoppstenar för barn, en scen, soltrappa ner mot Bengtsbrohöljen, tusenårsstenar, grillplatser som inramas med klängväxter och insprängda sittbänkar. Kanske mest iögonfallande är den japanska parken som även kallas bäckområdet som delvis är inspirerad av Bengtsfors slussar, kanaler och forsar.(Text hämtat från Bengtsfors Kommun)

Här kan man läsa och följa hela berättelsen om Eka området!
De bjöd på kaffe och jätte god bakelse!
 


Här kan barnen leka med lite vatten!
De har planterat massor av fina blommor!
 







Var sång och dans på invigningen!
 



Under helgen så ska jag med familjen åka ner till Göteborg och hälsa på min faster och mina kusiner. Naturligtvis så tar jag med mig kameran ner. Så jag hoppas på att det blir fint väder under helgen så man kan få lite bilder och prova de olika inställningarna på kameran och prova de uppgifterna som vi har i läxa till nästa veckan på foto kursen.

Köpte nya numret av Jeanne d´Arc Living  tema jul hos Helena på Blomrum idag. Man kan nu förboka tidningen som kommer ut i början av Januari hos Helena. Det har jag gjort idag. Så jag ska sätta mig med en stor kopp te och läsa tidningen nu.



Ha en trevlig helg!
Kram

lördag 6 november 2010

Fotokurs!

Var i torsdag på en fotokurs i Karlstad för Digital Foto Teknik & praktik systemkamera för nybörjare som håller på 5 ggr på kvällen. Jag hoppas att jag kommer att lära mig inställningarna på kameran som Bländare, Slutartid, ISO m.m. Som kursen går ut på och mycket mera. Det var en ren tur att jag kom med på kursen. Hittade den i onsdags eftermiddag och så ringde jag in och frågade om det fanns några platser kvar och det gjorde det. Så det blir Karlstad varje torsdag nu 4 ggr framåt. Fick i läxa att prova de att ställa in Bländare, Slutartid, ISO och andra funktioner på kameran. 

Så idag har jag varit ute och testat lite att ställa in allt manuellt på kameran.













Det skulle vara roligt att veta vad ni tycker om bilderna och om ni har tips och idéer som jag kan ta med mig när jag fotar, för jag vill lära mig ALLT.

Kram

onsdag 3 november 2010

Underbara snittblommor!

Här kommer lite av sortimentet av de helt underbara härliga snittblommorna som man kan köpa av Helena på Blomrum.



Varför inte ge en god vän ett par rosor, det skulle hon/han uppskatta!


Varför inte ge bort en liten höstbukett!

Eller varför inte ge någon ett blomarrangemang i ett sött snapsglas!

Ha en bra dag!
Kram

tisdag 2 november 2010

Enjoy the simple things in your life!

Var inne förra veckan i butiken Blomrum och Hemtrevnad som har flyttat in och tog lite nya bilder som ligger i Dals Långed. Det är så roligt att komma och hälsa på dem, det är så mysig stämning och man kan bara gå runt och njuta av alla fina saker som finns där. De möblerar om väldigt ofta och då hittar man något nytt som man har missat förra gången man var inne. Väntar tills de ställer fram jul sakerna i butiken, är väldigt nyfiken på vad de har att erbjuda.

Olivträd!

 
 




Söta små mjölk kannor!






Bättre än en snaps! :)







Söta stjärnor att tända levande ljus!
Kram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...