torsdag 30 september 2010

Café Baksidan!

Var bara tvungen att ta en bild på den här underbara bakverken som konditorn på Café Baksidan i Dals Långed har gjort. Hon är jätte duktig på att hitta på och göra lite annorlunda bakverk. De är så snygga att kolla på. Synd att äta upp dem bara.

Mössen är för goa!
Varför inte ta den här härliga tårtan till en kopp kaffe!
Damsugare i en lite annorlunda format!

Vad roligt att få en annorlunda tårta i present eller varför inte köpa och bjuda nära och kära på!

Kram

onsdag 29 september 2010

Söt klänning!



Undrar när jag får använda den här fina klänningen igen. Den är lite för fin att använda till vardags. Köpte den till Carro och Linus bröllop i sommras. Jag är riktigt solbränd på det kortet, är ganska mycket blekare på vinterhalvåret.

Tittade just ut på termometern såg att det var +2 garder. Tror att det kommer att bli frost i natt. Känns lite för tidigt att vintern snart är här. Men det är skönt i solen när den är framme på dagen. 
 
Som sagt så är jag fortfarande jätte nyfiken vilka ni är som läser min blogg. Det skulle vara jätte roligt om ni skrev en liten hälsning!
Kram

tisdag 28 september 2010

Smink afton!

Igår kväll så var jag och Maya hos Jonna Wikman som är Fristående Hudvårdskonsult för produkterna Mary Kay. Vi hade smink kurs. Så vi provade både hudvårds- och makeup produkterna. Jätte kul var det. Man fick verkligen lära sig grunderna i sminkning. Det är jätte kul att kunna och man blir ju lite snyggare och roligt att kunna om man ska ut på fest och även till vardags. Så jag handlade på mig lite olika produkter som vi fick prova på. Valde fest smink, synd att det inte var någon ute kväll igår.

Ska ikväll till Utvecklingscentrum i Bengtsfors kl. 18:00 på Make-up kväll. Då får man både ta hand om sig själv, få Make-up tipps, vinna produkter och så bjuds det på lite fika. Ska bli jätte kul. Ser framemot det. 
Tror att vem som helst kan komma!

Jag tycker att Mary Kay produkterna är jätte bra. Man ser skillnad redan efter 2 veckor.  Har använt Mary Kay i 3 månader nu och jag tänker fortsätta. Man får förbättring av hudens elasticitet, minskande fina linjer, mjukare spänstigare hy och förbättring av jämnhet i hudton, hyn ser fastare ut och förbättrad ut.

Vill ni boka in en tid hos Jonna eller har frågor så kan ni nå henne på mob. 0705-936019 eller mail. jonna@borkvagen2.se

Före!
Efter!

Maya, Jonna och jag när vi är sminkade!
Jonna Wikman som höll i smink kursen och som är Fristående Hudvårdskonsult för Mary Kay!
Lite smink produkter!
Här satt jag!
Smink bordet!
Tryck här så kommer ni till Mary Kays hemsida!

Kram

måndag 27 september 2010

Smink kurs!

Dagen började med att jag försov mig 30 minuter, han precis till sjukgymnasten i Dals Långed. Var där 2 minuter innan jag hade tid. Fick ligga på en värmedyna för att värma upp musklerna i en halvtimme. Det är jätte skönt att ligga på den. Naturligt vis så somnade jag som vanligt på den halvtimmen. Sen han jag precis till Vårdcentralen i Bengtsfors kl. 11 för att komma någon vart med mina ögon som jag ser bara 10% på och min ständiga huvudvärk som jag har haft i 8 år nu. Konstigt nog så lär man sig att leva med detta.

Ikväll så ska jag och en kompis Maya på smink kurs och sedan blir det hudvårdsstund. Detta ser jag verkligen framemot. Det ska bli jätte kul också att få träffa Maya. Har inte sett henne på 4 månader nu. Det är så svårt att veta vad man passar i för smink när man är brun och få det att sitta och synas. Men  det får vi hjälp med ikväll. 

Nu så ska jag hoppa in i duschen och äta lite lunch. Tänker att Julia kikar upp en sväng sedan. Ska även sätta mig att läsa lite i mina böcker.

Det skulle vara jätte roligt att veta vilka som läser min blogg. Har runt 10-15 läsare varje dag utan att veta vilka ni är. Så kan ni inte skriva en liten kommentar så jag vet vilka ni är som läser. 

Kram

söndag 26 september 2010

Huset vid ån!

Den jätte fina och söta bloggen "Huset vid ån" har en Utlottning på gång. Man kan vinna ett jätte fint ZinkHjärta från Ib Larsen som man kan hänga både ute o inne.


 

För att vara med i tävlingen så kan ni trycka här.

Kram

fredag 24 september 2010

Sommar minnen!

Dagar som är gråa och trista och regnet hänger i luften lättar upp stämningen lite med fina sommarbilder. Det skulle bli jätte fint väder idag sa de på väder nyheterna. Men det blev det inte. Det är 13 grader så det är ganska så skönt ute ändå i luften. Hade tänkt att ta mig en liten promenad senare. Men man får passa sig lite här upp hos oss när man är ute och går. Det går nämligen  2 älgar runt i trädgårdarna  iallafall de som har äpple träd. De har de flesta som bor på Bäcken området.

Här kommer några av mina allra första bilder som jag har tagit med min kamera Nikon D90.








Kram

torsdag 23 september 2010

Besök av två rådjur!

Nu har vi haft besök av två rådjur i en veckas tid snart. De äter upp grannens äpplen och sover i våran trädgård. Den ena rådjuret har lite skabbig päls medans den andra är jätte fin i pälsen. Pappa säger att den byter päls till vinter päls. Men jag undrar verkligen.  De är så söta att titta på. Se om jag får en bild på dem när de äter äpplen. De är ju som sagt lite skygga när man kommer. Har jag tur så kanske det blir en bild i morgon.
 

 

Nu så ska jag hoppa in i duschen har varit och tränat. Det var jätte kul. Kommer nog att ha träningsvärk imorgon.

Blir jätte glad för alla fina kommentarer jag får!

God natt!

onsdag 22 september 2010

Höstfärger!

Man kan bara njuta nu när hösten. Man tänder levande ljus, tänder brasan på kvällarna, gör inget om man sätter sig i sängen eller soffan tidigt på kvällarna med en kopp te/kaffe och njuta av underbara böcker som man har köpt på sig under sommaren. Luften är kall och frisk ute och träden har helt underbara färger.

Har spanat in de här träden i 2 veckor nu. De blir bara finare för varje dag som går. Passade på att ta kort på dem nu innan frosten tar dem.










Kram

tisdag 21 september 2010

Ny in köpt!

Var igår en sväng hos Helena på Blomrum. De har fått jätte fint och mysigt i affären och nya varor som är dock lite farligt för mig. Hade kunnat köpt jätte mycket nytt som har kommit in.

Men jag handlade paprika blommor (sorry Helena vet inte vad de heter) och krukor i fönstret och en näckros som man kan ha ljus i.

(Så här blev mitt fönster)

(Visst är krukan snygg)

(jätte läckra höst färger)

(Fanns en storlek mindre för att sätta stearinljus i)

Det lyser jätte fint på kvällen när man tänder ljuset.


(På mitt lilla soffbord ligger Vakre Hjem och Jeanne d´Arc Livinng)


Nu så ska jag träffa Petra och lilla Anton. Har även köpt en liten present som jag ska ta med mig. Vi ska ta en liten promenad ner till Bengtsfors och fika.

Kram

söndag 19 september 2010

Möblerat om!

Idag så har jag städat huset. Mamma och pappa kommer hem imorgon från Italien. Har dammat, dammsugit och torkat golv idag. Har även hunnit med tre tvättar. Hinner göra åt lite kläder på en vecka.

Jag har även möblerat om lite på mitt rum. Fast inte möblerna dock, utan på hyllorna. Blev mycket bättre och mysigare. Skulle behöva 2 blommor i fönstret. Bägge mina växter har dött under sommaren eftersom jag inte har varit hemma under sommaren.

Imorgon så ska jag till sjukgymnasten i Långed så jag tänkte titta in en snabbis på Blomrum och kolla om hon har fått in mera saker, och så har de möblerat om lite och gjort om i skyltfönstret. Är riktigt nyfiken nu.

Nu så ska jag fortsätta att titta på Miss Marpel.

Kram

fredag 17 september 2010

Tripp till Karlstad!

Följde med Julia upp till Karlstad idag. När hon var i skolan och läste så gick jag inne i stan en stund och strosade runt. Hittade inga kläder som jag hade tänkt mig. Vi tog vägen om IKEA när vi åkte hem så jag köpte en Murgröna så att jag kan sätta i kronan som jag köpte igår på Blomrum. Resultatet blev riktigt bra om jag själv får säga. Är riktigt nöjd med mitt inköp.



Hittade jätte snygga vita trä ljusstakar på IKEA. Ångrar lite att jag inte köpte dem. Men jag vet ju inte riktigt var jag ska placera dem på mitt rum. Har lite för lite ytor att ställa dem på. Men ännu en ursäkt att åka snart till IKEA igen. Eller så får jag be Julia köpa med dem när hon åker upp till Karlstad till veckan.


Kram

torsdag 16 september 2010

Vad är snyggast?

Var en sväng till Blomrum idag med Marita och Viktor. Nu har de fått in jätte mycket fint med höstens alla färger och smaker. Köpte den här jätte fina svarta kronan.

(Bilden är tagen på Blomrum. Jätte snyggt att sätta en hängande växt i den.)

(Bilden är tagen på Blomrum. Eller sätta ett ljus inne i den.)

(Tagen på mitt rum med ett ljus i.)

Vad är snyggast tro? Att ha en hängande växt eller ett ljus.
Ni får gärna komma med tips och ideér.

Kram

tisdag 14 september 2010

Mys med frukost på sängen och en bra bok!


I morse när jag vaknade var det riktigt ruggigt både inne och ute. Då passar det extra bra med att lyxa till det med frukost på sängen, levande ljus och en bra bok. Får nog köra upp värmepumpen på några extra grader nu när mamma och pappa är i Italien.



En bara bok får nog bli att läsa ut "En doft av apelsin av Joanne Harris" som jag började läsa i maj. Lånade boken av farmor så hon vill nog ha den tillbaka snart tror jag.


Sen blir det till att kolla och läsa igenom Vakre Hjem. Jag älskar den tidningen.

(bild ur tidningen)

(Bild ur tidningen.)

Sen blir det till att läsa de tunga böckerna alltså skolböckerna. Man får börja lite mjukt på morgonen och mysa extra länge när det är så tråkigt väder ute.

Kram

söndag 12 september 2010

Bilder från Blomrums 1 års jubileum!

Nu har jag redigerat alla min bilder som jag tog i torsdags. Jag kan bara gå i flera timmar och njuta av alla fina saker som finns inne på Blomrum. Nu kanske man fattar varför när man ser alla bilder. Hade jag varit rik så hade jag lätt köpt rubbet.


(Helena och Marie)





(Marie som som målar och skriver så jätte fint. Man kan även beställa egen text och motiv.)


(Jag älskar verkligen den här tavlan)


(Här bjöd dem på kaffe och fika. Bordet och 4 stolar är till salu.)



(Varför inte ge bort en present till någon man tycker om)



(Lantlig Charm är en jätte fin inredningsbok, med lite recept. Jätte snyggt att ha den liggandes framme på ett bord.)


(Marie målar även jätte fina rullgardiner i olika motiv. Går också att beställa i vilket mönster man vill.)



(Är sjukt sugen på att köpa den här kronan, även mamma är sjukt sugen på att köpa den.)




Maries blogg är http://hemtrevnadirud.blogspot.com
Blomrums blogg är http://blomrumidalslanged.blogspot.com

Kram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...