måndag 28 juni 2010

Ingen bra motagning!

Det är så att ibland kan jag komma ut på internet och ibland kommer jag inte ut. Det beror på att det är fullt på nätet. Många som använder bredband på campingarna och i stugorna runt omkring.

Idag har jag varit en sväng till Nordby. Ganska lugnt faktiskt. Trodde att det skulle vara mera folk där. Handlade ett par byxor, spray till håret så det inte blir så fluffigt när jag har plattat det.

Jag jobbar för fullt. Både i cafét och i köket. Jobbar imorgon kväll, onsdag dagtid och torsdag är jag i cafét ensam. Det är jätte kul.

Kram

torsdag 17 juni 2010

Kusten!

Nu har jag varit hemma några dagar. Åker ner igen till kusten om en liten liten stund. Imorgon så ska jag på café möte på Panget på Resö. Ska jobba i cafét under sommaren och även i köket. Det ska bli jätte kul, ser verkligen framemot detta. Det ska även bli roligt att träffa sommar personalen både de som har jobbat de andra åren och de som är nya för i år.

Förra veckan var Erika ner hos mig på kusten. Vi de jätte kul. Träffade Åsa på Torp en dag. Vi hade jätte mycket att prata om. Har inte setts alla 3 sen vi slutade i höstas/ jul. Sen så var vi en dag till Strömstad, ganska mycket folk där redan, mest norrmän. Köpte lite räkor som vi festade på kvällen. Tog även en sväng in till Fjällbacka. Där var bara 4 affärer öppna. Säsongen har inte börjat ännu. Kommer nog till midsommar. Var väldigt lugnt i Fjällbacka. Sen så hade vi en dag som det var bara sol, så vi satt ute och solade. Grannen hade varit ute och fiskat Makrill på morgonen så vi fick var sin till middag. Så jag fileéade Makrillen, panerade den gjorde vitvinssås och färskpotatis. Jätte gott var det. Första gången Erika käkade färsk Makrill.

Nu får jag fortsätta att packa. Ska åka om en timme. Ska hinna äta lite middag före också.
Nu har jag fixat så jag har internet nere i stugan. Hoppas att det bara funkar nu. Men det tror jag.

Kram

fredag 4 juni 2010

Kusten väntar!

Nu drar jag snart ner till sommarstugan. Kommer kanske hem nästa helg, är inte riktigt säker ännu. Imorgon så ska jag jobba igen på Panget, då är det bröllop som väntar. På söndag så kommer Erika ner till mig. Ska bli jätte kul att få träffa henne igen. Har inte setts på 4 månader nu. Så hon ska bo hos mig 5 dagar nu. Längtar som bara den att få träffa henne. Kanske även Åsa kommer upp och hälsar på. Hon skulle se om hon kunde ta ledigt en dag till veckan. Hoppas att hon också kommer.

Hoppas att vädret håller i sig. Kollade på SMHI:s sida igår. Där stog det att det skulle bli regn hela nästa vecka. Jag hoppas innerligt att de har fel. Vad ska jag och Erika göra om det blir regn en hel vecka? Inte så roligt att sitta inne i en sommarstuga och kolla på allt regn som kommer. Blir det för jävligt så får vi kanske åka upp till Bengtsfors. Finns ju inte så mycket att göra här uppe heller som sagt.

Har gjort en paj deg nu. Vi ska göra en mat paj till veckan. Tänkte även ta med mig lite rabarber ner. Är ju sjukt gott med rabarberpaj eller rabarber kräm. Det är ju verkligen somrig mat.


Har även lånat en bok av farmor som jag ska försöka att läsa ut. "En doft av apelsin skriven av Joanne Harris, författaren till Choklad". Än så länge är den jätte bra, har kommit halv vägs. Jag kan verkligen rekommendera den.

Som sagt vet jag inte när jag kommer att blogga igen. Har ju inget Internet nere i sommarstugan så det blir en överraskning när det kommer ett nytt blogg inlägg som sagt.

Nä, nu får jag fortsätta att packa ner mina saker som jag ska ha med mig nu i nästan två veckor.


Njut av solen!
Kram

onsdag 2 juni 2010

Rabarbersmulpaj a´la Elin!

Igår gjorde jag årets första rabarberpaj. Jätte gott var det. Satt även ute och solade hela dagen. Jätte härligt väder var det, 23 grader hade vi skuggan och nästan vindstilla. Man kan ju inte klaga på värmen, det är ju den vi har gått och väntat på hela våren efter den långa vintern.

Förra veckan åkte jag och Maya ner till sommarstugan. Vi hade jätte tur med vädret. Vi satt ute och solade, gick runt stället där jag bor, var inne i Grebbestad en sväng, var även ute till Tanumstrand och kollade Sportshoppen, lagerrensning var det nu. Det var bra priser på kläder, skor mm. Vi tog även en sväng ut till Resö. Maya ville se vart jag jobbade någonstans. Vi såg även en segelbåt som hette Maya, lite roligt faktiskt, rätt stavat var det med på segelbåten.

Vi slog även till och köpte färska räkor, svin dyrt är det nu med räkor. Märks att sommaren har kommit. De tog 229 kr/kg nu. Vi tog även en fika på Sjögrens Café och Bageri i Grebbestad, det kan jag verkligen rekommendera att ta en fika eller varför inte köpa med sig nybakat färsk bröd hem.


Jag jobbade även på mors dag. Var lagom med folk. Fint väder var det med. Det var även jätte kul att träffa Kajsa igen. Hon jobbade i cafét förra året. Den här sommaren ska hon jobba i servisen.

Rabarbersmulpaj a´la Elin!

Deg:
100 smör
2 dl hackade hasselnötter
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 1/2 dl råsocker

Fyllning:
600 g rabarber
1 dl råsocker
1/2 tsk krossade kardemummakärnor eller malen kardemumma
2 tsk potatismjöl

Gör så här:

Deg:
Mixa hasselnötterna. Mät upp ingredienserna i en matberedare. Lägg i det tärnade smöret och kör till en smulig massa.

Fyllningen:
Ansa och skölj rabarberna. Skär rabarberna i mindre bitar. Lägg rabarber, råsocker och kardemumma i en kastrull. Sjud på svag värme tills rabarberna är mjuka. Red eventuellt av med potatismjöl (toppredning).

Man behöver inte koka rabarberna. Blanda fyllningen i en bunke och häll det direkt i en ugnsfast form och smula degen över. Ugn 200 grader ca 20 min.

Lägg i fyllningen i en ugnsfast form, och smula degen över. Baka i ugn i ca 20 min på 200 graders värme.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass!

Den här rabarberpajen har jag fått jätte mycket beröm för.


Lycka till!
Kram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...