fredag 30 april 2010

Bilder från kusten!

Var i sommarstugan förra helgen. Så jag åkte ut med bilen och tog lite kort. Både på Resö, Grönemad och vid sommarstugan.

Nu längtar jag verkligen till sommaren.


(Grönemad)

(Grönemad)

(Resö)

(Gamla fisklådor)

(Här fiskar de lax öringar för fullt)

(Resö)

(Resö)

(Resö)

(Ett jätte stort ankare som ligger på land. Resö)

(Resö)

(Bilden är tagen ute på Resö)



(Båtarna väntar på att bli sjösatta)


(Här brukar vi sitta och käka räkor och dricka gott vin på somrarna.)

(Nu är våren äntligen här)


Kram

torsdag 22 april 2010

Bakat!

Idag så har jag varit duktig och bakat. Det blev Silviakaka, Brownies och jätte stora Äpple muffins.
Hade nämligen fått en liten beställning på mjuka kakor. Har smakat på alla men inte på muffins, hoppas att den blev god det blev de andra bakverken iallafall. Får se om jag får någon mera beställning på bakning. Det var svårt att välja vilka bakverk jag skulle baka, fick bestämma själv.

Nu så ska jag gå ut och gå en sväng. Kom en lite regnskur nu men hoppas att den snart slutar.

Kram

onsdag 21 april 2010

Grattis!

Idag fyller både mamma och farmor år.

Grattis farmor och mamma.


Mamma fick en present korg som jag plockade ihop och köpte på Blomrum i Dals Långed. Tack! snälla Anna-Stina för hjälpen, mamma blev jätte glad.


Mamma fick en blomma som det står "tycker om dig", Lyx Knäcke, Fläder saft och Citrontryffel doppad i vit choklad. Jag kan verkligen rekommendera Citrontryffel doppad i vit choklad, den smakar gudomligt gott.

En ihop plockad korg med olika saker i är jätte roligt att ge bort och jätte kul att få. Det uppskattas alltid. Man kan ju lägga i precis vad som helst.

Nu ska jag hjälpa mamma och laga mat. Farmor och farfar kommer hit och äter middag sen.

Kram

måndag 19 april 2010

Stil Magasinet!

Idag så har jag varit inne i Åmål en sväng. Var tvungen att böja rätt mina glasögon för de åkte av näsan när jag böjde mig framlänges. Hoppas att det blir bättre nu. Annars så får jag åka in igen och fixa dem.

Tog även en sväng in på Stil Magasinet. De har jätte fina sommar kläder. Kunde köpa hur mycket som helst. Jag köpte en sommarklänning, sommar kofta och en sjal som hör ihop med klänningen. Tänkte ha detta på ett bröllop i sommar. Var en riktigt festklänning. Riktigt nöjd med mitt köp. Tycker att ni ska ta en sväng in till Stil Magasinet i Åmål, garanterar att ni hittar något.

Tog även en sväng till Profab när jag åkte hem för att se om de hade några fina skor. De hade de. Hittade ett par vita sommarskor med en liten klack på men de var alldeles för stora i 36 och 35 fanns inte, så det bli till att leta vidare.

Nu på kvällen så har jag varit och tränat Body Pump. Tufft pass men kul. Kommer nog att ha lite träningsverk i morgon när jag vaknar men det tränar jag bort senare på kvällen, då kör jag ett nytt pass kl. 19:30.

Imorgon så ska jag försöka att ladda in Spanien bilderna, orkade inte med det i helgen.

Kram

fredag 16 april 2010

Skål av Sanna Wijk!

Jag och Julia var en sväng och hälsade på Helena och Ingela på Blomrum idag. Då köpte jag den här jätte söta skålen som Sanna Wijk har gjort.


Ska försöka att sätta mig imorgon och ladda över bilderna från kameran till datorn från Spanien resan. Vi hade det jätte varmt och skönt. Berättar lite mera en annan dag.

Kram

tisdag 6 april 2010

Spanien!

Åker till Spanien idag. Planet lyfter om ca 7 timmar. Ska bli hur skönt som helst att komma iväg. Ska se om jag hittar något billigt Internet café, så kanske jag kan blogga lite om vad som har hänt i Spanien. Hittar jag inget så bloggar jag ju när jag kommer hem till Sverige igen.

Jag hoppas verkligen på fint väder nu i Spanien och att det är någorlunda varmt där. I Expressen så står det runt 18 - 20 grader på dagen och ca 8 -10 garder på kvällen/natten.

Packat ner min stora kamera nu. Så jag kommer att fota det mesta antar jag i Spanien. Jag får gå runt i Torriveja och upptäcka saker själv medans mamma och pappa upptäcker golfbanerna.

Hoppas att all snö är borta när vi kommer hem och att det är lite varmare ute.

Kram

måndag 5 april 2010

Giovanni Masturzos Kaffeskola!

  • Kylen är bästa förvaringen för kaffet. Tänk bara på att tillsluta paketet väl. Varje gång paketet öppnas försvinner lite av aromen. Det doftar gott men aromen kommer inte tillbaka.
  • Häll inte upp kaffet i en annan burk eller behållare utan låt det vara kvar i paketet så behåller det smaken bättre. Har du ett stort paket kan det frysas i portionsformar, lägg sedan in det i kylen när det ska användas.
  • Har du en vanlig bryggare men inte använt den på ett par dagar - brygg en omgång med enbart vatten, då försvinner överblivet vatten som är kvar i systemet.
  • Köp gärna hela kaffebönor som du mal själv i en liten kaffekvarn.
  • Är du känslig för kaffets garvsyra och år ont i magen - drick då hellre en espresso än vanligt bryggkaffe. Det tar bara 20 - 30 sekunder att tillaga så garvsyran hinner inte frigöras.
  • Vill du ha en koffeinkick - drick då hellre en kopp vanligt svenskt kaffe än en dubbel espresso. Det innehåller mer koffein.
  • Det ska vara enkelt att göra gott kaffe. Allt som behövs är egentligen bara varmt vatten i en kastrull, kaffefilter med nymalet kaffe och en varm termos att brygga rakt ner i.
Lycka till!

Kram

lördag 3 april 2010

Glad Påsk!


Önskar jag er alla!

fredag 2 april 2010

Kolasnitt!

Bakade igår kväll jätte goda kolasnitt. De var jätte enkla att göra och snabbt gick det med.

Här är receptet.

Kolasnitt

100 g smör
1 dl socker
1 msk sirap
2, 5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Ugn: 175 grader.

Blanda alla ingredienserna i en matberedare eller för hand. Jag körde i matberedare. Rulla till 3 fingertjocka längder och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem något.

Grädda i ugnen i ca 12 - 15 minuter. Skär längderna på snedden när de kommit ut ur ugnen. Dra över bakplåtspappret på ett galler och låt snitten svalna. För att kakorna ska hålla längre frys in dem när de är kalla.


Kram

torsdag 1 april 2010

Sista dagen idag på Café Höljen!

Idag så var det sista praktik dagen på Café Höljen. Tråkigt att sluta men.
Fick en jätte fin present av Ingmar (Café Höljen), Helena, Ingela och Anna-Stina (Blomrum).

Tack! Så jätte, jätte mycket.

(Ljuslyckta, te och ett ljus. )

(Sen fick jag ett jätte fint kort som Anna-Stina har gjort.)

Tack! än en gång.

Idag så har jag bakat Brownies, Morotskaka och matbröd på cafét. Hoppas att det går åt efter påsk alla bakverk som jag har bakat och som vi har frusit in. Morotskakan blev hur god som helst. Ska baka den någon dag här hemma. Ska även baka matbröt hemma. Går jätte fort att göra det, ca 10 minuter att få ihop degen och 10 minuter i ugnen. Det smakar jätte gott som sagt.

Kram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...