måndag 30 november 2009

Nu har jag gjort min dag.!

Ja, då har gjort min dag idag. Halkade på stenplattorna vi biblioteket för ca 15 minuter sedan. Ramlade och slog i knät så det började att blöda. Har nu blod på mina byxor och det svider och gör jätte ont när jag går. Får gå och byta byxor sedan och se om jag hittar något plåster, som jag tror att jag inte har på mitt rum.

Nu håller jag på att försöka att få in mina reportage till Indien tidningen. Funkar inte så bra. Mappen vi ska lägga in texterna kommer man inte in på. Det är ingen som kommer in på mappen och sista dagen är idag kl. 11:30

Under veckan nu som kommer har vi föredrag om Indien resan. Ska ut i olika skolor och berätta. Hela klassen har lite panik eftersom vi fick reda på det i fredags. Vi börjar imorgon att besöka klasserna. Nu ska vi försöka att köra ihop ett litet program på 3 timmar tills imorgon.

Nu ska jag gå ner till rummet och byta om.

Kram

torsdag 26 november 2009

Firande, Systemet och shopping!

Igår morse hade vi lektion med rektorn Tomas Rydsmo. Han ville veta hur Indien resan har varit och så diskuterade vi " Vad är utveckling?" och "Hur förhåller jag mig som kurs deltagande till hållbar utveckling?" och "Är hållbar utveckling bra eller dålig?". Sätt er och fundera på frågorna en stund och se vad ni kommer fram till.

Efter lunch tänkte jag, Åsa och Erika kanske Linn S åka till Laxbutiken och fira min 20 årsdag. Men det blev flera. Halva klassen följde med. Vi hade en toppen kväll.

Före det åkte jag, Erika och Åsa till Torp och shoppade massor av kläder på rean. Köpte även en julklapp till mig själv. Vi gick även till Systemet köpte mousserat vin som jag och Erika festade och drack upp i bilen på väg till Laxbutiken. Ville verkligen visa upp mitt leg på Systemet och visa att jag verkligen fick köpa alkohol nu. Men när jag kom till kassan och skulle betala så frågade han inte ens om mitt leg. Han ville bara ha pengar. Blev lite snopen, var ju bara en dag äldre hade ju lika väl kunnat vara 19 år. Den unga killen i kassan borde verkligen skämmas tycker jag.

På kvällen tittade jag och Erika på Sally.
- Ännu en dag i paradiset
- Man kan ju inte bromsa sig ur en uppförsbacke

Vi skrattade som bara den när vi tittade på 7 avsnitt.


Idag har vi eget arbete. Håller på att välja ut 10 bilder som jag har tagit. Hela klassen ska göra det. Sen ska vi i bildgruppen välja ut de bästa bilderna till våran Indien tidning.

Imorgon åker jag och Erika hem till Bengtsfors. Då har ännu en vecka gått då är det bara 3 veckor kvar sen i skolan. Det går fort nu mot slutet. Alldeles för fort.

Kram

tisdag 24 november 2009

Tack! alla som har ringt och gratulerat mig idag.

Det var inte "Bröllopsfixaren" vi tittade på utan "Bröllopsfotografen" märkte jag när jag hade gick till lunch. Filmen var jätte bra och rolig. Kul att man känner igen sig på vissa ställen i filmen.

Fick även presenter ifrån Åsa idag. En jätte fin tavla med en dikt på.
Så här lyder dikten:

tack för att du
finns
för att du
ville breda ut
dina vingar
just här
tack
min vän
en ängel
du är


Dagen har varit en toppen dag.

Kram Elin
Idag fyller jag 20 år.

Det var ingen som kom och sjöng för mig i morse, saknar det lite men men så är det när man blir vuxen. Imorgon så ska Åsa och Erika och jag åka till Laxbutiken i Ljungskile och fira min 20 års dag. Till helgen ska vi fira den hemma.

Efter lunch så ska vi ha besök utav en kille som har varit med i Jehovas Vittne. Det ska bli spännande att höra vad han säger för något. Är ju inte alls insatt i vad Jehovas Vittne är för något.

Sen ska vi på Julshow på skolan. Musiklinjen har fixat det. På kvällen så ska vi på film "Bröllopsfixaren" kostar 30 kr för studenter.

Nu så ska vi gå och käka mat.
Kram

lördag 14 november 2009

Hej alla dar hemma i Sverige!

Nu sitter jag sista dagen i New Delhi. Lamnar hotellet tidigt i morgon bitti for att aka hem till kalla Sverige. Det ar 35 grader i New Delhi. Valdigt varmt och svettigt kan jag saga. Har handlar jatte manga sjalar, kuddfodral och ett antal vaskor. Undra hur jag ska fa med mig allt hem bara, men det loser sig nog. Ska slanga ur massor av saker som jag inte ska ta med mig hem ex. schampo, tval, tandborste, tandkram, nagra klader m.m.

Igar var vi nagra som akte pa disco for drogmissbrukare pa Sahara Coffe Night House. Det var jatte skoj. Alla var helt galna och dansade som bara den. Vissa var sa svettiga att det bara flot om dem. Det var 5 manader sedan de gjorde nagot kul pa drogcentrat. Forhoppningsvis ska de fortsatta att kora disco 1 gang i manaden eller varanan manad.

Har sett valdigt mycket hemska saker pa de har 3 veckorna. Det varsta ar ju att man tar till sig sa himla mycket av allt hemskt. Det kom fram en tjej till mig och log sa snallt, hon har varit med om nagot jatte hemskt. Aven har nagon hallt kokand vatten eller kokande olja over hela hennes anikte. Det var helt sonder brannt. Jag kan verkligen inte fa ur bilden ur mitt huvud. Har haft jatte svart att sova pa natterna. Jag bara ligger och tanker och ser hennes ansikte sa klart.

I torsdags var vi till Taj Mahal och Red Fort i Agra. Det var kul fast det sporegnade hela dagen. Hade varit mysigare om det hade varit fint vader. Har aven varit inne i Taj Mahal och tagit pa Taj Mahal. En underbar kansla att fatt gora det.

Har aven sett och varit vid foten av Himalia bergen. Sett Tibetaner, och varit i Tibetanska skolor. Handlat pa deras projekt. Varit och halsat pa ett Lepra center for svart sjuka. Varit pa olika handikappscenter for barn. Barnen ger en sa otrolig energi och man blir sa glad i hela kroppen av att se dem och hur de utvecklas. De har aven gjort sma teater forestallningar for oss.

Har varit pa olika kvinnocenter projekt och handlat saker som de har gjort. Har varit i olika slum omraden, har vait svart att se hur de bor. Men alla ar jatte glada manniskor. Man ar helt tagen nar man kommer hem till hotellet. Vissa stallen vill man bara satta sig och stort grata.

Har haft manga killar som har flortat med mig, en ville bjuda mig pa fika, men jag sa nej.
En man trodde jag var gruppledare eftersom jag rakade ga forst och de andra i klassen gick efter mig.
Jag har aven blivit illa behandlad utav en forsaljare. Kvinnorna har ingen makt i Indien de ar bara en sak som finns som en fluga pa vaggen.

Nu har jag och Erika varit ute och shoppat de sista sakerna. Sen ska vi kaka lite mat pa taket pa varat hotell (restaurang). Sen blir det till och packa och ga och lagga sig. Klockan ar redan 13:30 har i Indien. Sverige ar den kl. 09:00.

Ni far ha de sa bra sa syns vi i morgon i Sverige. Ska uppdatera da i detalj och lagga ut massor av bilder.

Kram Elin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...