fredag 31 juli 2009

16 m/s - blåsigt väder!

Det blåser lite mera än 16 m/s. Riktig storm kan jag säga. Var riktigt kusligt att bo ensam inatt. Var rädd att något träd skulle ramla rätt in i huset eller att huset skulle flyga iväg, det kändes så iallafall. Så jag sov inte så mycket inatt. Det har även kommit 45 mm med vatten på 1 dygn.

Idag har jag varit på Nordby shoppingcenter. Väldigt mycket folk. Långa köer till provrummen. Fick tag på två lite tjockare koftor, två tunikor, en väldigt rolig och annorlunda tröja och ett på ljus med lyktor som jag ska ha i Ljungskile.

När jag ändå var ute och körde så passade jag på att ta en sväng in till Strömstad. Långa bilköer men inte så mycket folk fast det var fullt på alla parkeringsplatser. Köpte en ny sjal eftersom det blåste storm och var iskallt i Strömstad och en ny parfym.

Tog även och fikade i Strömstad och firade min egen namns dag. Anledningen till att det blev fika i Strömstad var för att det var köer även till alla matställena på Nordby och det fanns inte heller några bord kvar.

Imorgon blir det jobb igen. Åker sedan hem på söndag och ner på måndag kväll eller på tisdag förmiddag.

Nu ska jag gå och packa upp alla mina nyköpta saker och sedan hoppa in i en väldigt varm dusch.

Kram Elin

torsdag 30 juli 2009

Regn, regn och åter regn!

Det har kommit 32 mm regn sen igår kväll. Kom en riktig stört skur när jag satt och käkade lunch. Man såg knappt havet från Panget. Det regnar och åskar än. Hoppas att det blir fint väder imorgon när jag är ledig. Har även tänkt ta en sväng upp till Nordby imorgon. Vi ska inte tala om hur mycket det blåser, det är riktiga stormbyar.

Gunilla och mamma kom ner igår. När vi skulle grilla kom det 15 mm regn så det var bara att vänta. Som tur kommer ju sol efter regn. Vi gilla mellan skurarna på kvällen. Det var jätte gott. Gjorde en vanlig grönsallad med färska mango bitar i, jätte gott var det. Bakande även en äppelkaka igår kväll som vi tog som efterrätt.

Fick även mina bilder igår som jag skickade efter i måndags. Gick riktigt fort för Fuji direkt jämfört med Extrafilm som tog 14 dagar. Så det blir till att sätta in dem i ett nytt album.


(Västbacken, solnedgång 2008)

måndag 27 juli 2009

Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke!

I dag har jag äntligen klippt mig. Behövdes verkligen, klippte mig förra gången i början av februari. Skulle vilja byta frisyr men är alldeles för kär i mitt långa hår så det blir ca 2 cm de får klippa mig.

Åker ner till kusten ikväll igen. Jobbar tisdag, onsdag, torsdag och lördag. Hoppas att det blir mycket bokningar denna veckan med. Får se om hinner och kommer ut på Internet under veckan så jag kan blogga lite. Går ganska så trögt nu, är väldigt många som är ute samtidigt på Internet speciellt om det regnar eller är mulet och kallt.

Gunilla, hans och Jens var nere och hälsade på oss i sommarstugan. Det var trevligt. Killarna var ute och fiskade på söndags morgonen, de fick ca 115 st fiskar (Makrill, Vittling och Torsk). Så vi grillade några. Sen tog vi oss en sväng ut på havet. Det var en fin och varm dag.

Här kommer lite kort:

(Så här såg himlen ut en kväll. Helt underbart var det att se på)



(Här matar vi en fisktrut med Makrill som pappa, Hans och Jens var
ute och fiskade på morgonen. De fick 115 stycken tror jag att
det blev. Vi grillade några till lunch)



(Tog mig en sväng till Vitlycke museum i Tanum och kollade
på Hällristningar. Väldigt roligt att se och vandra runt
bland alla Hällristningar. Har ni vägarna förbi
Tanum så ska ni åka dit, ca 1 km från Tanums kyrka)







fredag 24 juli 2009

Sett mig runt i Tanums kommun.

Idag har jag varit ute tagit kort. Åkte först till Vitlycke museum och tog kort på Tanums Hällristningar. Det tar ganska lång tid att lägga upp bilder i stugan. Får lägga upp dem när jag kommer hem på söndag. Sen hittade jag den här backen. Där skulle jag ha bott.

torsdag 23 juli 2009

Massage!

Det var helt underbart med helkroppsmassage. Timmen gick lite väl fort bara. Man borde göra det oftare, men det är synd att det kostar så himla mycket. Det ligger mellan 450 kr - 950 kr.


Fick äntligen mina bilder som jag skickade efter för två veckor sedan. Blev hel nöjd med dem. Hade inte räknat med att de blev så fina. Har även sätt in dem i mitt nya album som jag köpte i måndags.

kram

måndag 20 juli 2009

Bilder!

Har varit hemma i Bengtsfors två dagar. Hunnit träffa Julia fikat och tagit en kopp kaffe tillsammans. Har även hälsat på farmor och farfar.

Satt igår och klistrade in mina bilder i mitt album, ska försöka att sätta in alla bilder som jag har tagit. Köpte ett till album idag. Lite roligare än att ha de liggandes i datorn.
Skickade efter bilder för över en vecka sedan. Har fortfarande inte fått dem. Vart har de tagit vägen tro?

Ska snart åka ner till stugan igen. Ska jobba imorgon men först ska jag få massage i 1 timme. Ser framemot det.

Här kommer lite bilder som jag har tagit under de senaste veckorna.

(Man kan göra mycket roligt med fönster, mossa och gröna växter)

(Havstensund från utsiktsberget)

(Hänger stora stenar som man går under, ganska så läskigt)


( Vi gick mellan bergen i Havstensund. Som ni ser är det väldigt trångt.)

(Ebba & Agnes var ner och hälsade på oss på kusten med familjen)

(Anki med söta barnbarnet Doris på bröllopet)

(Doris & Carro på bröllopet)

(Petra & Mikkel det söta bröllopsparet)

(från Petras & Mikkels bröllop)

(Viktor)

(Viktor & Sebastian)

(kusin Sebastian)

(kusin Pontus)



(kusten)

(Fjäll)

Kram

söndag 19 juli 2009

Oststänger

Har gjort oststänger idag. Gott och enkelt.

Oststänger

Smördeg som du kavlar ut lite. Penslar med lite uppvisppat ägg. Strör över lite stark paprika och parmesan ost eller annan smakrik ost. Viker ihop smördegsplattan en gång och skär i 1 cm tjocka skivor. Man kan snurra dem lite eller låta de ligga som de är. Lägg stängerna på en bakplåtsklädd plåt och ställ in i ugnen 220 grader i ca 10-15 minuter så de har fått färg.
___________________

Det har varit lugnt på Panget den här veckan. Regnat en hel del har det också gjort.
Grannarna hemma var nere och hälsade på. Det var trevligt. Var ute på havet och tog en sväng in till Havstensund och gick mellan bergen där. Jätte smalt kan jag säga.

Fick en blommig sommarklänning av Anne idag. Jätte fin var den. De kommer ikväll och ska käka lite mat hos oss.

onsdag 15 juli 2009

Dumma fågelunge!

Ja, nu är det 5 gången den här dumma lilla fågelungen har varit inne i vårat hus. Men den här gången bajsade han en hel del. Vet inte vad det är för fel på den. Den har även varit inne hos 4 av våra grannar och käkat mat från matbordet. När vi kommer hem sitter han på räcket och väntar på oss. Man kan gå hur nära som helst utan att han flyger iväg.


Nu har jag äntligen skickat efter 110 bilder från extrafilm. Hoppas att de blir bra. Får de här i veckan, tror imorgon om de inte ligger i brevlådan idag.

Jobbade dag igår, skulle igentligen ha jobbat kväll men Paulina skulle på konsert igår eller idag. Så det blev kväll idag. Fick även mina drickspengar. Det var en rejäl bunt jag fick.

Nu ska jag försöka att få i mig lite frukost och sen blir det jobb.

kram

måndag 13 juli 2009

Hej!

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Har varit så dåligt väder och åskat nere på kusten så jag har inte vågat gå ut på internet.

Veckan har varit ganska så stressigt på Panget, fast det har varit lite gäster i restaurangen. Har provat att laga lite olika recept hemma som kommer från Panget, ex karamelliserade valnötter (jätte goda som tilltugg eller att ha i sallader) och stråpotatis (istället för kokt potatis).

Har även lagat helt underbar personalmat på Panget, kan knappt beskriva hur gott det har varit ex. pastasallad med pesto och kantareller, bakpotatis med räkor och getost, stråpotatis och ryggbiff, Elins underbara Italienska kyckling gryta, stekt torskfilé med äggsås m.m.

Blir nog flera recept, sommaren är ju inte slut ännu.

Förra helgen serverade jag även på ett bröllop, var jätte kul. Brudparet var jätte fina.

Nu så ska jag och familjen dra oss ner till stugan igen.

kram

onsdag 1 juli 2009

Kusten!

Jobbade kväll igår. Det var ett riktigt hamburgare väder. Gick ut 13 st på de första 2 borden, sålde ca 20 hamburgar tallrikar. Kvällen var lugn tills alla gästerna beställde mat samtidigt. Vi provade att vakumpacka vattenmelon. Funkade jätte bra. Den blev hur god som helst när man gjorde det.

Idag har det varit vinprovning på Panget. Det var jätte goda viner. Vissa var godare än andra. Hjo Grosshandel hade hand om vinprovningen eftersom de handlar vin därifrån.

Det är verkligen sjukt varmt i köket. Vi har mellan 30 -35 grader på dagen och 40-45 grader på kvällen. Man rinner så fort man rör en arm eller tar ett steg. Samtidigt så ska man hinna få i sig vätska.

Nu så ska jag gå ut och njuta av de sista timmarna i solen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...