lördag 31 januari 2009

Nu har jag sovit!

Satt uppe och läste till kl.06:30 i morse. Så nu har jag vaknat och ätit frukost. Jag har sovit i ca 4 timmar nu på morgonen. Psykologi A uppgiften är snart färdig. Har bara 2 frågor kvar. Men det är de svåraste av dem alla. Det är tur att det finns Internet, annars skulle man nog inte klara sig igenom studierna. Vissa saker står inte i boken utan man måste gå in på Google.

Nu har pappa fått sin present. Det var choklad med Whisky fyllning. Det är säkert god om man nu tycker om Whisky. Förpackningen var i alla fall snygg.

Nu ska jag gå och klä på mig, sedan ska jag fortsätta att plugga.

Kan inte sova!

Har låge vaken i 4 timmar nu. Vad ska man göra för att sova? Har provat med att göra min avslappnings schema, brukar normalt somna efter 10 minuter men idag funkar det inte. Provat att räkna får, somnar fortfarande inte. Provat att trycka på stress nerven men det funkar inte heller. Jag blir ju hel tokig. Det bara snurrar med olika frågor och tankar i huvudet på mig. Kan det aldrig ta stopp någon gång.

Jag är ju pigg som en lärka :(

Nu sitter jag och dricker en kopp te och ska försöka att plugga lite.
Har ju första inlämningsuppgiften på måndag. Frågorna är ju inte så svåra och jag vet ju vad jag ska svara, men det är svårare att få ner det bra och kort och rätt på ett papper. Tänkt om man kunde lämna in sina tankar, det skulle vara mycket lättare.

Vad ska jag göra till morgon en då?
Fortsätta att läsa och skriva det som jag inte har hunnit göra nu på natten. Skriva rent och datorn och göra framsida. Ska även försöka att gå ut och gå en sväng om det inte blir regn, blåst, kallt eller snöar.

Får ju inte glömma heller att pappa fyller år. Har ju köpt en födelsedagspresent till honom. Men det tänker jag inte avslöja ännu.
Kanske bjuder pappa på middag om jag orkar laga någon.

fredag 30 januari 2009

Fikat!

Idag har jag fikat med Julia. Blev bjuden på Café Latte, jätte gott. Vet inte om jag sa tack så mycket.

Var en sväng till Noomi och fixade en klipp tid och köpte ett par proudukter till håret. Luktade jätte gott.

Ska sätta mig och plugga nu. Har första inlämnings uppgift på måndag i psykologi A.

Igår var jag i Uddevalla. Handlade lite saker. Fick tag på en ny mascara, en röd sjal och lita saker till håret. Gud vad sugen jag blev på en Semla. Tittade på flera stycken. Men köpte ingen. Får vänta till semledagen.

torsdag 29 januari 2009

Uddevalla!

Idag ska hela familjen ner till Uddevalla. Jag och pappa ska åka ut till Torp. Pappa ska kolla på kök tror jag och jag ska hämta en bytt julklapp åt Julia. Mamma ska följa med farmor till Uddevalla sjukhus för hon ska in på operation. Sen blir det en sväng till Vänersborg och hämta tegel. På kvällen ska jag om jag hinner träna.

Nu ska vi åka. Skriver mera i kväll om jag hinner. :)

torsdag 22 januari 2009

Träning!

Har varit iväg idag igen och tränat Pump. Skit sköj är det. Satte på lite extra vikter idag. Har knappt några armar kvar. Men någon gång måste man göra det med. Vaknar säkert med träningsverk imorgon.

Var även på dagiset idag. Inte så många barn idag heller. Lite tråkigt, men det var väldigt lugnt och skönt. Hoppas att det kommer flera barn i morgon för då är det min sista dag där. Kommer att sakna både barnen och lärarna.


Tänkte bara tipsa om detta!

TräningsStudion har pass mellan kl. 11:00 - 12:00 (det är där jag tränar Pilates och Pump) De tänkte köra Pump, Power Step och Box

Hoppas att det är många som kommer! Jag tänker iallafall gå dit :)

onsdag 21 januari 2009

Dagis!

Idag fick jag gå upp kl. 07:30 för att göra mig iordning och vakna för att sotaren skulle komma hit och kolla våran braskamin. Men det värsta var ju att han kunde komma mellan kl. 08:00 och 11:00 men han kom hit ca 08:30. Det är lite jobbigt att inte veta när han kommer. Jag hade blivit skit arg om han hade kommit 10:00 då hade jag ju kunnat sova typ två timmar till.
För att fördriva tiden satt jag och kollade på "Sagan om de Två Tornen Härskarringen".

Har även varit på dagis idag. Träffade även en deltagare från min kurs 4cmore, hon jobbar extra på dagiset. Det var ju inte så många barn idag. Så det var lite tråkigt, 7 barn och 6 lärare.

Igår var jag på Pump. Har aldrig varit så trött som igår. Det var hur varmt som helst i lokalen. De hade Power Step före vårat pass. Du kunde basta inne i lokalen. Det var 15 st som tränade. Fick knappt plats. Är lika många imorgon. Men det får gå. Får bara komma dit lite tidigare så att man får en bra plats och att man står så nära ett fönster som möjligt.

Nu ska jag fortsätta att plugga så jag kommer ikapp det jag har missat.

måndag 19 januari 2009

Pilates!

Idag har jag varit på Pilates för nybörjare. Det var skit sköj. Det känns i hela kroppen att man har stäckt ut alla leder. Får se om jag orkar gå på Pump i morgon.

Varit på föreläsning på Lärcenter. Man lär sig mycket nytt. Ska försöka att sätta mig så fort som möjligt och läsa och skriva i Etik & Livsfrågor. Ligger redan efter eftersom jag precis fått mina böcker. Inte kul, men men så är det när de glömmer bort en.

Imorgon blir det dagis på morgonen fram till lunch sedan börjar jag läsa några timmar.

Nä nu får jag pysa...

lördag 17 januari 2009

Det inre rummet!

Vad är rätt och vad är fel?

Ska man aga barn?


Bara för att ett barn har gjort fel ska man ju inte behöva slå barnet. Visst lär sig barnet att det är fel att göra på det sättet som de gjorde. Man kan ju prata med barnet vad som är rätt och vad som är fel. På det sättet lär man sig ju också.


Skulle alla vuxna gå runt och slå varandra bara för att de gör fel eller säger fel?

Det tror inte jag. Jag tror att de skulle diskutera det.
Ibland så skulle vuxna slå varandra för att känna på hur det känns när man gör fel.

I vissa länder är det förbjudet att utsättas för aga. Likväl förekommer det värderingar som hävdar att barnaga är rätt.

Vilken värdering ska man välja?

torsdag 15 januari 2009

Träning!

Vad har jag gjort de här sista dagarna tro?
Ja, jag har ju först och främst varit på dagiset i Åbol och samtidigt slutat lite tidigare där för att åka ner till Bengtsfors och gå på mina kurser. Det blir lite körigt ibland men det går.
Har även varit på Träningstudion borta på Bios och gått på PUMP, skit kul är det. Ska även dit ikväll och träna. Jag har lite träningsverk i låren och i armarna. Träningsverken blir nog värre imorgon om jag går idag.

Äntligen har mina böcker kommit så jag kan följa med riktigt på kurserna. Har redan en ganska så stor läxa tills på tisdag. Ska läsa kap. 1&2 och skriva om de. Det var ju inte så korta kapittlar dock. Det fixar sig nog, har ju 5 dagar på mig tills nästa lektion. Om 2 veckor ska ju Studieenheten 1 vara inlämnad i Psykologin och det var ganska så många frågor om jag inte minns fel.
Så är det väll när man börjar läsa.

Julia kommer hem idag med min uppblåsta säng som har stått i Oslo snart i 4 månader tror jag. Det blev ju inget långvarit jobb där eller någon lägenhet så det var ju bara onödigt att den skulle stå där uppe och ta plats för dem. Den är ju inte så stor när den ligger i kartongen då men, men den är väldigt tung och gå och bära på.

Nu ska jag åka ner till Utvecklingcentrum + och hämta min böcker innan Julia kommer hem.

Nu har jag varit ännu en gång på PUMP. Köpte ett kort på 10 gånger. Nu har jag verkligen en anledning till att gå och träna. Vad duktig man känner sig efter man har varit och tränat. Man blir som en helt ny människa.

tisdag 13 januari 2009

Dagis!

Idag fick jag gå upp jätte tidigt. Var med när de öppnade på dagis i morse kl. 06:30
Det var lite annorlunda än vanligt. Jag fick passa barnen medans Lena (fröken) kokade riktig gröt och bakade bröd till frukost. Det är svårt för barnen på morgonen när föräldrarna ska åka och jobba. Det blir mycket gråt långt in på frukosten som vi käkar kl. 08:30 ungefär. Efter frukosten så lekte barnen en halvtimme och sedan var det dags för morgon samlingen. Hade en liten påse med olika leksaker i. När en av lärarna tog upp en leksak så fick man sjunga en sång som hade med leksaken att göra (hoppas att ni fattar). Det var ett tag sedan man sjöng barn låtar. Melodierna och texterna börjar komma tillbaka lite smått.

När vi ska äta och sitter vid matbordet säger vi:

Maten på bordet
händerna i knät
varsågod och ät.



Idag var det en speciell dag för det var Tomines födelsedag. Hon fyllde 3 år så det blev glass med chokladsås och kex och i taket hängde vi ballonger.

Fick en teckning av en liten tjej som hon hade ritat till mig. Jätte gulligt. Man får lite teckningar när man sitter och målar med barnen.

__________________________________________

Snart ska jag iväg igen för då börjar min andra kurs Etik och Livsfrågor. Det ska bli sköj. Undrar hur många som ska läsa den kursen. Hoppas att jag inte blir ensam bara. Men jag blev ensam på Organisation och ledarskap som ska börja den 28 januari. Men det gör ju igentligen igen att man är ensam eftersomjag ändå läser på distans.

måndag 12 januari 2009

Pyskologi A

Idag har jag varit på min första lektion nere på Utvecklingcenter + i Bengtsfors. Var där ganska så tidigt för att prata med en tjej som heter Christina, frågade om jag hade fått mina böcker för kurserna men det hade jag inte fått ännu. De hade glömt bort att beställa hem mina böcker så jag blir utan i en vecka till.

Satt och väntade på Psykologi läraren i en halvtimme. Visade att hon hade glömt bort tiden, satt och drack kaffe. Men det gick bra iallafall. Visade sig att det bara gick 3 st i utbildningen. Lite lite folk men man får nog mera hjälp när det är få personer.

Har varit hemma en stund nu, har lagat mat till mig. Ska iväg snart till dagiset i Årbol. Jag ska vara med när de stänger idag. Hade tänkt att vara med när de öppnar imorgon bitti om jag orkar upp. Nu får jag dra så jag inte kommer försent... :)

söndag 11 januari 2009

Vecka 2

Anledningen till att jag inte har skrivit i min blogg är för att den har krånglat lite.
Så jag får skriva på pappas dator och det funkar galant.

Vad har hänt i veckan då?

Måndag

Var sista dagen på dagiset i Åmål. Det har varit jätte kul att få vara där och praktiserat. Det är ju typiskt att man lär sig namnen på barnen när man ska sluta, men så är det väll?
Det var inte så många barn på avdelningarna så de hade slagit ihop dem. Var nog 8 barn så det var jätte lugnt. Det var ju hur kalt som helst på måndagen -15,5 grad så barnen fick vara inne hela dagen med de var ju inte ledsna för det.

Tisdag

Det var ju röd dag så jag var ju ledig. Var ute hos Anki och Bengt (mina grannar) i deras sommarstuga som ligger på Södra Fjäll. Kallt och blåsigt var vädret. Var ute hela dagen och åkte skridskor och tog kort. Jätte skönt var det med frisk luft. Vi grillade korv till lunch och stog ute i växthuset och käkade, blåste så kallt så det var skönt att stå där inne.

Onsdag

Första dagen att praktisera på dagiset i Årbol som ligger i Bengtsfors. Lantlyckan heter det. Ett kooperativt dagis. Var ute 2 timmar på förmiddagen och 2 timmar på eftermiddagen så man fick lite luft. Det var inte så himla kallt men man stod ju stilla en hel del så man frös ganska så mycket. Det var inte så många barn den dagen. 3 barn fick åka hem för att de hade feber, inte så kul för dem.

På kvällen så åkte jag, Julia och Anders in till Åmål och skulle fika men de stängde ju caféet XO kl. 18:00 så det fick bli en pizzeria Hörnan eller Pub Hörnan tror jag att den hette. Delade på en pizza i tre bitar, och till efterrätt blev det pannkaka med grädde och jordgubbsylt och en café latte. Börjar tycka om café latte nu
.

Torsdag

Var på dagiset igen. Mycket mera barn var det idag. Det var inte så kallt ute och jag höll igång lite mera. Läste lite sagor för barnen efter maten. Det var roligare idag. Det var en tjej som kom efter lunch som gick på förskolan i Bengtsfors som tyckte det var jätte kul att räkna, så jag fick sitta en lån stund och räkna med henne på mina fingrar eftersom jag skulle hitta på tal mellan 0-10.

Fredag

Var nere på Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg och kollade mina ögon. Efter det så var vi och kollade på olika idéer på kök. Håller på att riva vårt kök och bygga ett nytt. Ska bli en köks ö i köket. Det blir nog fint när det blir klart.

Lördag

Hjälpte till att möblera om i vardags rummet som även matbordet ska stå i. Blir jätte fint där nu. Hinner säkert möblera om det igen innan vi vet hur det ska bli. Vi åt vår första middag där igår.

Söndag

Idag har vi varit hund vakt. Det var kul att få ha en liten hund hos oss igen. Var även borta hos farmor och farfar och visade bilder på deras TV från datorn hur det ser ut hos oss just nu.
Ska packa ner mina saker som jag ska ha med mig i morgon. Första kursen börjar då. Det ser jag framemot.




Så här har vi möblerat om i vardagsrummet nu.

tisdag 6 januari 2009

Första gången!

Det är första gången för dig. När du lutar dig bakåt och lägger dig ner spänner sig dina muskler. Du låter honom få vänta lite, med en dålig ursäkt, men han vägrar att bli bortvisad när han närmar sig dig. Han frågar om du är nervös, och du skakar modigt på huvudet.


Han är mycket mer erfaren, men det är första gången hans finger hittar rätt. Han kommer längre in och du skakar till; din kropp spänns hårt, men han är försiktig, som han lovade att vara. Han tittar djupt in i dina ögon och säger åt dig att lita på honom, han har gjort detta många gånger förr. Hans snedvridna leende gör att du slappnar av, och du öppnar dig mer, så han får mer plats så han lättare skall komma in.


Du börjar böna och be att han skall göra det fortare och skynda sig riktigt mycket, men han tar långsamt den tid han behöver för att orsaka så lite smärta som möjligt. När han trycker hårdare känner du hur din vävnad ger vika; smärtan bubblar upp inom dig och känns som ett knivhugg, och du känner den kittlande känslan av blodet som sakta börjar rinna.


Han tittar oroligt på dig och frågar dig om det gör för ont. Dina ögon är fyllda med tårar, men du skakar på huvudet och nickar åt honom att fortsätta. Han börjar röra sig ut och in med skicklighet, men du är nu alldeles avtrubbad av smärtan och känner inte längre att han rör sig inom dig. Efter några fruktansvärda minuter känner du att något går sönder inom dig och han drar ut den ur dig. Du ligger nu helt avslappnad, glad att det äntligen är över. Han ser på dig och ler varmt och säger att du har varit hans mest envisa, men också mest lönsamma upplevelse. Du ler och tackar din tandläkare. Det var trots allt första gången du drog ut en tand...


Gud vad jag skrattade när jag läste den historien.

måndag 5 januari 2009

Skridskor!

Igår var jag ute hos Anki och Bengt i Södra Fjäll och åkte skridskor på sjön. Det var jätte roligt. Det var ungefär 6, 7 år sedan jag åkte sist. Men det sitter kvar, fast det var lite vinglit i början.
Jag tog lite bilder.



fredag 2 januari 2009

Nyår!

På nyår var Gunilla, Hans och Jens här. Åkte ner till Bengtsfors 10 minuter före 12 slaget och hämtade Julia och Linus på Bengtsfors och efter 12 slaget så hämtade vi Per. Det blev en lyckad nyår kan man säga. Kom inte i säng för än vid 03:45. Blev pigg av att följa med Per en bit på vägen hem till han, men somnade nog ganska så snabbt. Men vaknade sen kl 09:30 jätte pigg. Så jag gick upp och satt på TV:n. Gick ut en sväng till Djupviken för att få lite luft när mamma och pappa fortfarande låg och sov. Då var kl. 15:00. Har aldrig sett de sova så länge. Låg resten av dagen under täcket och tittade på olika filmer.







Julia & Linus
Jens & Per
Gunilla, Bengt, jag, Hans och Kajsa


Idag så har vi tagit bort väggen i köket så nu är det öppet ut till vardagsrummet. Det ser konstigt ut men det blir nog fint när det blir färdigt. Imorgon ska vi nog ta bort andra väggen skulle jag tro. Det blir spännande hur det ser ut. Det blir iallafall mycket mycket ljusare.

torsdag 1 januari 2009

GOTT NYTT ÅR

eller snarare god fortsättning på det nya året.

önskar
Elin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...