onsdag 31 december 2008

Elins 2008 :)

Januari

Jag hjälpte till att passa och leka med en underbar liten tjej som heter Vendela.
Skolan började igen den 7/1. Vi hade en föreläsning på Hotell Dalia om Viner och Vinprovning. Företaget som var där heter Vin & Sprit AB. Det var en jätte bra föreläsning.
Träffade Ann från Hälsobolaget för jobb inom städning, fick jobbet.
Hade en till föreläsning om ÖL och även ÖL provning. Väldigt intressant men Ölen smakade jätte dåligt. Camilla från Systembolaget hade hand om den föreläsningen.
Vi var till Karlstad på HOLK, vet ej vad det står för men det var att hälsa på Karlstads universitet och vara med en person två dagar på deras föreläsningar. Intressant.
Naturligtvis så övningskörde jag ju.

Februari

Jag var sjuk några dagar. Hjälpte Julia med Gympan någon dag.
Tittade på Bengtsfors Revyn jätte bra.
Föreläsning om Projekt & företag Skatteverket, vet inte vad det handlar om men.
Hade ost och vinprovning.
16/2 REVY SUPÉ. Vårat projektarbete. Jätte kul var det.
26/2 TEORIPROV jag klarade det.
27/2 HALKBANA skit sköj.
Jobbar och övningskör.

Mars

Jobbar kör bil. Börjar min APU uppe i Årjäng på Hotell Norlandia i köket. Träffade helt underbara människor.

April

Får en ansiktsförlamning och ligger inne på Näl tre dagar. Är hemma från skolan och från APU. Jobbar på Panget, träffar Jenny i servisen, underbar trevlig tjej från Göteborg.
Handlar student kläder som ajg inte använde på studenten.


Maj

Åker till ALSACE på skolresa. Vinprovningar i Moseldalen Tyskland och i Alsace. Köper med mig vin hem Jätte gott vin. Jobbar på Panget på Resö. Julia fyller 19 år.


Juni

5/6 STUDENTEN
19/6 UPPKÖRNING klarade det.
Midsommar var det fest hos mig på kusten. Malin, Louise, Julia sov över hos mig.


Juli

Andreas & Carina gifter sig och deras dotter Ellen döps på samma dag. Jätte trevlig dag var det. Jobbar på Panget på Resö.

Augusti

Andreas, Carina och Ellen kommer ner och hälsar på oss. Det var jätte kul. Jobbar som vanlig på Panget. Jobbar även på Gamla skolan på Resö som konferensvärdinna.

September

Jobbar på Panget. Jobbar i Oslo på Radisson SAS Plaza Hotel några dagar och hälsa på tjejerna i Oslo. Tack för att jag fick sova hos er. HC med Anders, Emil, Julia, Malin, Jeanette, Andreas och jag.

Oktober

Börjar kursen 4Cmore personlig utveckling som jag tycker alla borde gå. Träffar massor med nya folk.

November

Åker ner till Göteborg och kollar på olika restauranger och caféer. Sover över hos Andreas och Carina. Träffar en tjej som heter Kristin som visar mig runt i Göteborg. Väldigt lärorikt var det och roligt. Jag fyller 19 år. Är på intervju som personlig assistent men har inte hört något ännu. Tror inte jag fick det jobbet.

December

Är uppe i Karlstad med Julia och handlar julklappar, hittade inte så många. Pratar med Annika Stålbom på Utvecklingscentrum + i Bengtsfors. Börjar läsa i Januari 2009. Psykologi A, Etik & Livsfrågor och Organisation & Ledarskap. Det ska bli kul. Har jag något att göra under våren. Gunnel och Hoa kom upp och firade jul med oss. Det kommer jag aldrig att glömma. Så vi blev några stycken jag, pappa, Gunnel, Hoa, Marianne, farmor, farfar och mamma fast hon kom vid 21:30 jobbade kväll. Dagen efter så var vi hos Linus på för fest, det var jag, Julia, Per, Linus, Malin, Louise och Martin det var jätte sköj åkte sedan upp till Brandberget på disco. På lördagen så var vi inne i Åmål på HC med Anders, Emil, Julia, Malin, Jeanette och jag och dansade.

Detta var mitt 2008 i en kort sammanfattning. Har hunnit med mycket detta året. Både roliga och tråkiga händelser.

tisdag 30 december 2008

JAG HAR VUNNIT! :)

JAG HAR VUNNIT GOURMETGODIS FRÅN WERNER GOURMETSERVICE.






















I paketet fanns det
HUILE D’OLIVE (olivolja),
EL MAJUELO (vinäger),
Svart tryffelolja,
SABAROT Gröna Puylinser och
Crystal Salt Flakes från Australien.

Jag svarade på frågan som var med i Allt om Mat Julspecial 2008


Frågan:
Hur många kilo julskinka äter svensken i genomsnitt per år?

Svar:
Under julen äter vi nästan 1 kg skinka per person.

Det är väldig mycket julskinka om man får säga per person. Men det är väldigt gott med julskinka. Det är ju iallafall bättre att äta 1 kg julskinka än 1 kg socker.


Det trodde jag aldrig att jag skulle vinna. Bästa julklappen eller snarare Nyårs presenten. Ska laga något speciellt nu till Nyår utav de sakerna som jag vann. Det var även med några recept som såg goda ut.

Det lönar sig att skicka in till tävlingar. Hade glömt bort att jag hade skickat in Allt om Mat. Funderar på att skicka in till flera tävlingar som kommer med i tidningarna om priset är värt att ha. Skickade även in till en annan tävling före jul men har inget hört från dem, det var en bok om olika recept på julmat. Men det är ju ändå lite försent att laga ur den om jag nu har vunnit den. Men jag tror inte det. Man kan ju inte få allt som man vill ha. Annars såg den boken väldig trevlig ut.

måndag 29 december 2008

Idag har jag varit ute och gått till Djupviken. Det var en härlig promenad. Pappa var ner till Bengtsfors fixade en kabel till min TV så jag kan köra datorn över. Funkar jätte bra. Nu sitter jag i sängen och försöker att ladda hem låtar. Man ser mycket bättre på en 37 tums plasma TV än på datorn.

Tänkte ta en sväng ner till Julia och hälsa på henne på Statoil, jobbar idag tror även att hon jobbar kväll imorgon också. Får vänta lite med att åka ner till henne, är antagligen mycket folk nu när de flesta slutar sina jobb. Det brukar bli lite lugnare fram mot 20:00.

Imorgon ska jag kanske åka med pappa ner till stugan och titta till det. Pappa ska ta ner några träd tror jag, under tiden så kanske jag tar en sväng till Nordby. Det beror ju på om han ska ner och jag orkar gå upp. Annars vet jag inte vad jag ska göra. Om det är fint väder så kanske jag tar en sväng ut och går. Jo nu vet jag måste göra i morgon åka in till Åmål och fixa mina glasögon, de har gått lite sönder men det fixar de inne på Synsam.

Har försökt att läsa ut en bok som jag började läsa i somras, den är jätte tjock den boken, har nog inte läst i den på två månader men den är spännande. ”Mannen som försvann av Jeff Deaver”.


Ikväll tänkte jag se på "My shocking story: World´s fattest kids" som går på TV 5 kl. 20:00
Brittisk dokumentär från 2008. Övervikt ökar kraftigt bland barn. Hur är det att vara ett överviktigt barn i USA idag?

Så jag får nog åka nu och hälsa på Julia innan kl. 20:00

söndag 28 december 2008

HC!

På eftermiddagen så var jag ute hos Julia och drack en kopp te. Jätte mysigt var det.

Igår var jag, Anderas, Julia, Malin, Louise, Emil ovh Jeanette på HC och dansade.
Det var inte så mycket folk som jag trodde att det skulle vara. Det var ett lokal band som spelade runt 00:00 .


Här är hela gänget Julia, Elin, Louise, Malin, Anders, Jeanette och Emil.

Som ni ser i bakgrunden så var det ganska så tomt.

Det fanns även lite maskerad utklädnad på HC som vi fick låna. Man blev faktist lite söt i det, (hahaha)

onsdag 24 december 2008

söndag 21 december 2008

Julstädning!

Igår fyllde farfar 86 år. Grattis :)

Idag håller hela familjen på att julstäda. Naturligt vis så tappade jag ju min mobiltelefon i en vattenhink. Så nu fungerar ju inte min mobil längre. Så nu vet jag ju vad jag ska önska mig i julklapp.

Det blir riktigt fint nu på mitt rum. Min faster och hennes man kommer upp och ska bo hos oss över jul, så de ska bo i mitt rum. Det ska bli jätte kul att de ska fira jul med oss.
____________________________________________________

I torsdag så var jag, Julia och Linus till Uddevalla Torp och julhandlade. Hittade nästan alla julklappar men har två kvar att handla.

På kvällen var jag och Julia på Boisgåren och tränade PUMP. Jätte kul. Ska fortsätta att gå dit efter nyår.

I Fredags så var jag på dagis med de lite större barnen. Fick två pussar på kinden av en liten tös, jätte gulligt. Man hör ganska roliga saker av barnen mellan 3-6 år.

måndag 15 december 2008

Idag har jag varit på dagiset igen. Det var några barn från musikskolan som var där och spelade julmusik för dagis barnen. Det var jätte fint spelat av barnen och skit duktiga var de. På onsdag ska vi till någon kyrka i Åmål och lyssna på julsånger, det ska bli spännande, det blir bara de lite större barnen som får följa med.

När jag kom hem så åkte jag och Julia ner till Bengtsfors och latade julklappar och så fikade vi på IT cafét. Drack faktiskt Café Latte, jätte stålt över mig själv.

Imorgon blir det att gå på kursen igen, ska checka av lite vad de har gjort de dagarna som jag har varit borta. Får även reda på vilka som redan har fått fast jobb. Det personerna har tur kan man säga.

lördag 13 december 2008

Lucia!

Idag har hela familjen varit hos farmor och farfar och firat lucia med en stor fika. Fick smaka på farmors lussekatter, jätte goda var dem och massor av små kakor som hon har bakat tillsammans med farfar. Pappa hjälpte till att sätta upp en strålkastare så det lyser när man kommer. Det är jätte mörkt på deras infart. Nu blev det bättre.

Satt och tittade på film för en stund sedan, The Holiday. Det är jätte bra den filmen. De som är med i filmen är Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law och Jack Black. Mysig romatisk komedi med stjärnglans.

Ska ut och ragga lite med Pontus ikväll sladda lite i snön :) . Det blir nog en sväng till Åmål, HC skulle jag tänka mig fast vi går inte in.

fredag 12 december 2008

Vuxenutbildning!

Idag har jag varit i Åmål och praktiserat på ett dagis, ska var där tills januari. Det var jätte skoj. Barnen var jätte snälla och trevliga. Vi var ute en stund och lekte i snön, jag körde en kille på 2 år i pulkan han somnade efter en stund sen somnade han med matbordet när vi satt och käkade middag.

I onsdags var jag och Julia upp till Karlstad och handlade. Hittade en julklapp till mamma bara, får väl åka ut nu i helgen eller nästa helg och handla lite till. Vi var även på IKEA en sväng. Hela Färjestad Hockey landslaget var på Bergivik och skrev autografer. Det var kul att se hur de ser ut utan hjälmarna och de stora kläderna som de har på sig på isen.

Idag var jag ner till Utveckligcentrum+ i Bengtsfors och pratade lite om utbildningar. Ska börja plugga till våren några kurser. Det blev Psykologi A, Människan socialt och kulturellt och Organisation och ledarskap. Det blir roligt. Ska läsa heltid så jag har en full vår framöver.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...