lördag 29 november 2008

Göteborg IKEA!

Idag åker jag med Anki och Bengt till Göteborg. Vi ska gå på gamla IKEA. Det ska bli roligt och se hur det ser ut där ute. Det var 5 år sedan jag var där sist. På vägen hem åker vi och hälsar på Camilla, Vendela, Magnus. Sen åker vi till Carolina, Linus och Doris. Anki och Bengts barn och barnbarn. Det var ett tag sen jag såg dem. Har aldrig varit hemma hos Carro och Linus, så det ska bli roligt och se hur det ser ut hos dem. Så det blir en fullspäckad dag i Göteborg.

Ska handla lite saker till mamma på IKEA. Det bästa är ju att det är billigt där, så man får ju en hel del för 100 kr om handlar smart.

På kvällen ska vi få främmat, det ska bli sköj. Eftersom jag är i Göteborg så slipper jag laga maten för ikväll. Det är ganska så skönt att slippa det.


Nu får jag dra mig till Brohögen, ska möta Anki och Bengt där....

onsdag 26 november 2008

Bakat lussekatter!

Idag har jag och mamma bakat lussekatter och kokat tomtegröt.
Var bort till farmor och farfar med några bullar. Lussekatterna var jätte goda, fast vi hade inte i saffran eftersom jag inte tycker om det i bullar.

Åkte ner till Karlsgärde på julmarknad. Det fanns inget snyggt där. Mamma köpte tre marshall hållare, dem var ganska så snygga.


måndag 24 november 2008

Fyller år idag!

Idag fyller jag äntligen 19 år. Farmor och farfar kommer på middag till oss.

Är just nu i Åmål på kursen. Fick just reda på att jag ska på intervju i morgon. Undrar hur det går. Jag är jätte nervös, vet knappt vad jag ska säga. Håller på att skriva fråger som jag vill veta, men det är inte så lätt, har kört fast.

Gud vad det blåser och snöar i Åmål. Är ca 4 cm snö. Hemma i Bengtsfors är det knapt något snö alls.

Tack! familjen Eriksson för de fina presenterna som jag fick!



Min fina jordgubbstårta som jag har gjort specielt för idag! Jordgubbarna var jätte goda och söta, smakade precis som sommar jordgubbar.

söndag 23 november 2008

Shoppat i Uddevalla med pappa!

Idag har jag och pappa varit i Uddevalla på Torp och shoppat. Hittade dock inga kläder som jag tyckte om. Men hittade lite saker till mitt hår och ett par nya örhängen. Tänkte använda dem i morgon. Hittade en jätte god parfym som jag skulle vilja ha. Men det var jätte dyr. Ska se om den är billigare på Kicks i Göteborg.

Nu håller jag och pappa på att kokar fisksoppa tills imorgon. Farmor och farfar kommer nog hit då om de vågar eftersom pappa är lite förskyld, men jag hoppas.

Julia och Linus kom upp en sväng och hälsade på oss. Jätte trevligt, jag har fortfarande inte öppnat presenten. Jag gör det i morgon Julia. Tack! igen på förhand.

Ska in till Åmål igen på kursen. Får kanske svar på om jag ska in på intervju, jag hoppas att jag ska det.

Längtar som bara den tills imorgon, fyller äntligen 19 år då.

lördag 22 november 2008

Pyssel dag!

Idag har jag, Julia och Anders varit ute hos Julia och pysslat och fikat. Vi har gjort hemma gjorda tvålar. Vi hade lite dofter i tvålmassan så det luktar gott utav händerna och massor av roliga figurer ormar, fiskar och groder. Det var jätte roligt. Så nu är ju några julklappar klara, men jag vet inte vem jag ska ge dem till bara.


onsdag 19 november 2008

Se det snöar.....

Idag när jag vaknade och tittade ut såg jag att det snöade. Lite tidigt för det tycker jag. Kan ju komma snö när det är jul iallafall. Det ligger nog inte så länge tror jag, är nog borta i morgon.

Idag ska jag fortsätta att läsa min bok, ska ju vara klar tills i morgon. Sen ska jag städa lite och rensa ur mitt skrivbord. Bara roliga saker idag :)

tisdag 18 november 2008

Snygg chaufför!

Idag har jag varit återigen i Åmål på kursen. Var lite jobbigt att springa ut och in på toaletten och snyta mig hela tiden men det gick. Fick i uppdrag idag att läsa en bok som ska vara utläst tills i morgon och bearbetad. Så jag har en roligt kväll framför mig. Som tur är den bara på 138 sidor så det går nog snabbt, men det svåraste är ju att bearbeta den från kapitel till kapitel.

Åkte buss i morse in till Åmål, så jag fick ju åka buss hem också. När jag steg på bussen på väg hem så fick jag se att chauffören var skitsnygg och runt 25 årsåldern så jag satte mig ju så klart näst längst fram så jag kunde sitta och spana in honom. Har aldrig sett honom förut, han var nog ny. Så jag tror att jag fortsätter ett tag till att åka buss. Kan ju stöta på honom igen man vet ju aldrig :)

Har sickat in en ansökan på ett jobb så jag väntar som bara den på svar. Fick reda på att hon låg på sjukhuset så det dröjer nog ett tag innan jag får svar.


Nu ska jag gå och hjälpa mamma med att fixa middagen och sedan blir det till att läsa.

Idag blir det SEPHERD´S PIE till middag.

SEPHERD´S PIE

4 portioner

Fyllning
500 g blandfärs
1 hackad gul lök
1 klyfta pressad vitlök
2 msk tomatpuré
0,5 tsk paprikapulver
salt o peppar
(1 msk worchestersås)
1-2 pressade vitlöksklyftor
olja eller smör
3 dl av ärtor, majs, paprika som fått koka lätt.

Potatismos
12 skalade potatisar
3 msk smör
2 dl mjölk
salt
vitpeppar
Lite malen muskot
2 ägg
2 dl riven ost

Gör så här:
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk.
Slå av vattnet och låt potatisen stå och ånga av en stund.
Pressa potatisen. Rör ner mjölken och margarinet.
Smaka av med salt, peppar och muskot.
När moset har svalnat något rör du ner även äggen.
Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 200°C.

Värm upp en stor stekpanna med smör och olja. Fräs först den hackade löken.
Lägg sedan i färsen, fördela den med en gaffel och låt den brynas en stund. Salta och peppra. Tillsätt tomatpuré, rör om och fortsätt stekningen några minuter. Låt det hela småkoka i cirka 10 minuter.

Lägg färsen och grönsakerna i en eldfast form.
Täck med ett lager potatismos och strö riven ost över.
Gratinera anrättningen i ugn tills den fått fin färg, i cirka 30 minuter.

Servera tillsammans med en god sallad.

söndag 16 november 2008

Sjuk!

Har inte gjort så mycket denna helgen. Var i Göteborg på Drottning Silvias Barn- och ungdomsjukhus på ögonkliniken i fredags. De gjorde massor av tester på mina ögon, de hittade inget fel som tur var. Var jätte ljus känslig igår så jag hade det mörkt på mitt rum och låg nästan hela dagen i sängen. Inte nog med det så har jag jätte ont i halsen, har rethosta och är jätte förskyld.
Var ute och gick lite idag för att för att få frisk luft. Tog lite kort på naturen.
Nu ska jag städa upp lite på mitt rum och sedan så ska jag läsa på lite vad vi ska göra till veckan på kursen.


onsdag 12 november 2008

Tjohoo!

Idag har jag inte gjort så mycket än så länge. Har försökt att få tag på arbetsförmedlingen men har inte lyckats än. Får ta mej en sväng ner till Bengtsfors och gå in och prata med dem. Var igår till Åmåls Bibliotek och kollade på foto utställning, gud så fina bilder de hade tagit. Dit tycker jag att du ska gå Julia om du kommer hem till helgen. I måndags kom Sallys familj hem så nu har vi ingen hund längre, tråkigt som bara den, saknar henne jätte mycket. Jag har kanske fått ett prova på jobb i Bengtsfors, men säger inget mera eftersom det inte är färdigt ännu. Det skulle vara roligt ifall jag fick det (tror jag). Jag har även varit ute hos Anki och dansat, jätte kul.


Tänkte laga Pasta med kräftstjärtar i hummersås

Tid: 15 min
2 dl lättcrème fraiche
1 msk hummerfond
vitlökspeppar
400 gram kräftstjärtar
0.5 dl dill
salt och peppar
250 gram cocktailtomater
100 gram ruccolasallad
240 gram pasta
4 skivor grovt lantbröd


Koka pastan. Värm lättcreme fraiche, hummerfond och vitlökspeppar i en kastrull. Tillsätt kräftstjärtarna som ska bli varma. Avsluta med dill och ev salt och peppar. Ät med pasta, grönsaker och bröd.

Det är både enkelt, gott och nyttigt!

söndag 9 november 2008

Farsdag!

Idag har jag inte gjort så mycket, gjort lite kort och tittat på TV. Åkte bort till farmor och farfar och firade farsdag. Vi lagade Tacos och mamma hade gjort en jätte god tårta.

Här är receptet:

Chokladpavlova

Ingredienser
1 tårta

7 st äggvitor, gärna ekologiska
5,25 dl strösocker
0,5 st citron, saften av
2 msk kakao, av god kvalitet
50 g mandelspån

Topping

4 dl vispgrädde
4 dl grekisk yoghurt, 10%
3 msk florsocker
1 l färska bär

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 130 grader.

2. Blanda äggvita, strösocker och citronsaft i en torr, rostfri bunke.

3. Vispa marängen kraftigt för hand i vattenbad (över kokande vatten) tills den uppnår cirka 65 grader. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.

4. Ta av marängen från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills den har svalnat.

5. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.

6. Skeda ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper till en rund tårtbotten.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter, tårtan ska vara lite seg i mitten.

8. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Bred gräddblandningen över marängbottnen.

9. Strö över färska bär.


Av: Leila Lindholm

lördag 8 november 2008

Fikat med Julia!

Idag har jag fikat med Julia på IT Cafét. Drack en kopp kaffe, var så där men när jag fick i socker smakade riktigt gott. Vi gick även och tittade på farsdag present men hittade inget roligt att köpa. Hoppas att mamma har fixat något. Åkte ut till familjen Eriksson på kvällen och drack te/kaffe och smakade på jätte goda nybakade muffins som Julia och Gunilla hade bakat. Nu ska jag gå och lägga mig :)




fredag 7 november 2008

Göteborg!

Åkte in till Åmål på morgon och gick på kursen. Åkte vidare med tåg till Göteborg. Var i Göteborg i tre dagar. Sovit över hos Carina, Andreas och Ellen. Carina kom och hämtade mig vid tåget i Aspedalen. Fick en härlig frisk promenad hem till dem. På vägen till dem så kom Jennie, Filip och Amelia. Efter ett tag kom Jonas min kusin. Vi käkade Spagetti och köttfärssås och kladdkaka till efterrätt som Carina gjorde, jätte gott.

På onsdagen åkte jag med Carina in till Lerum, hon släppte av mig vid tåget in till Göteborg C. Gick och käkade lunch på Hard Rock Café. Letade sedan efter olika caféer som jag kanske vill jobba på. Letade som bara den men hittade inte många. Gick och handlade lite kläder.

Träffade en underbar och jätte trevlig tjej som heter Kristin, hon är ifrån Göteborg. Hon visade mig runt i Göteborg och på 20 olika caféer Fikade på ett café som heter Café Vasa som ligger på Vasagatan. Jätte trevligt ungdoms café.

På kvällen kom min faster Gunnel och käkade middag med oss. Vi käkade Flygande Jacob, jätte gott.

På torsdagen så åkte vi till Jennie som bjöd på lunch, lasagne och goda kaker till efterrätt. Jennie körde mig till Stenkullen och släppte av mig vid tåget in till Göteborg. Sen åkte jag hem till Bengtsfors.

Det har varit jätte kul i Göteborg och att få träffa mina kusiner med fruar och barn. Jag vill tacka Carina och Andreas för att jag fick bo hos er.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...