måndag 29 september 2008

Söndag!

I söndags kom min kusin Jonas och hans fru Jenni med barn upp och hälsade på oss. Fikade bort hos farmor och farfar. Det var jätte roligt att se er och att ni kom och hälsade på.

Här är lite bilder :)


Jenni, Amelia och farfar :) Kajsa, Jonas, Filip och Amelia :) Farmor :)

Lördag!

I lördags firade vi Gunillas 50 årsdag.

Här är lite kort från kvällen:


Jens,Sebastian, Philip, Pontus, Viktor, Marita, Bengt, Kajsa, Julia, Birgitta, Tomas och Hans :)


Kusinerna Philip, Pontus, Sebastian, Jens, Elin, Viktor och Julia :) Birgitta, Gunilla och Tomas :)




Tårtan var jätte god :)

torsdag 25 september 2008

Kaffe!


140 liter. Så mycket vatten går det åt för att odla bönor till en enda kopp kaffe.

onsdag 24 september 2008

Sov morgon!

Idag vaknade jag av att TV:n sattes igång tidigt i morse, men som tur var det att jag sommnade om. Sov till kl.12 och är jätte utvilad och pigg. Har ätit lite frukost och ska ta på mig kläder. Väntar på att mamma ska komma hem, ska ner och handla lite och hämta ut paket på posten. Sen blir det till att betala räkningarna som inte blev av igår....

tisdag 23 september 2008

Kanelbullar


Idag har mamma bakat jätte goda kanelbullar, så det blev en liten fika för en stund sedan.

Ska försöka att leta rätt på mina räkningar och betala dem innan datummet går ut. Går ju snabbt att betala när man har internetbank. Sen blir det till att städa eftersom det inte har blivit av...

Ska även försöka att hjälpa mamma att vaxa bilen om jag nu orkar, det är ju inte alls roligt.

Ska även fortsätta att leta efter jobb, men det är inte lätt att få något...

Kusinerna Pontus och Viktor var här uppe en sväng och hälsade på, fick varsin kanelbulle. Pontus var förskyld så han var inte i skolan idag. De tyckte de om. Gud var Viktor busar och pratar. Viktor fick smaka på färsk mynta som jag har planterat, det var ju jätte spännand att smaka på det.....

söndag 21 september 2008

Fin syn!


Har inte gjort så himla mycket idag. Kusinen Viktor var här en sväng och pratade och busade lite. Varit ute hos grannarna i Södra Fjäll med mamma och fikade en sväng nu på kvällen. fin syn.

När jag tittade ut genom mitt fönster fick jag sen en väldig fin syn. Nämligen två stycken rådjur som stog och käkade på våran syren häck. Var ju tvungen att ta ett kort på dem eftersom de var så söta.

HC!

Igår var jag, Julia, Anders, Emil, Jeanette, Andreas och Malin HC och dansade. Skit kul var det. Hade lite fest hemma hos Malin först innan vi drog vidare till HC.
Det var fullt ös i två timmar under kvällen på dansgolvet.
Grabbarna hade klätt upp sig så fint så.
Här är lite bilder från kvällen.




Det var en lyckad kväll. Åkte hem från HC runt halv ett på natten. Då var hela gruppen så trötta att vi inte orkade dansa längre.

lördag 20 september 2008

Läsa!


Idag tänkte jag läsa och slappa. Ska även försöka att skriva färdigt mitt sv arbete också. Hade även tänkt att städa lite om jag orkar och ladda ner några låtar om det funkar.

Mamma har timmar idag så jag ska köra henne till jobbet när hon börjar hade jag tänkt mej. Så får jag bilen i kväll.

Kanske ska ta mej en sväng till farmor och farfar när jag ändå ska köra bort mamma till jobbet.

Har kokat en kanna med varmt Te, gött gött.

Ska kanske till HC ikväll men Julia och några till.
HC blir det ikväll med Julia, Jeanette, Andreas, Anders, Emil och Malin. Det bli att dansa natten lång. Kameran ska så klart med så det blir nog lite kort ikväll hoppas jag på.


Hjälpt mamma att skicka efter gråa vantar som man får som gratis erbjudande om man prenumerar på tidningen Femina....

fredag 19 september 2008

Slappat!

Idag har jag inte gjort så mycket. Vaknade av att vi fick främmat av Kerstin Ling. Försökte att städa rummet men det gick inte så bra. Får göra det i morgon i stället.
Åkte ut till Julia och Linus på kvällen och fikade. Fått jätte snyggt i sitt hus.
Ska snart gå och lägga mig och fortsätta att läsa "Reporter erkänner GRAVIDCHOCK!" en romans av Belinda Olsson....

torsdag 18 september 2008

Igår!


Igår var jag och grannen ute och plockade svamp i Södra Fjäll. Hittade inte så mycket svamp precis, men det räcker till några varma smörgåsar. Vi lagade även mat på kvällen, ett nytt recept på pannkakor med rivna morötter i. De var goda men det tog lång tid att grädda dem och de gick sönder. Det blir både första och sista gången vi gör dem....

Idag!


Idag gick jag upp tidigt. Hämtade farmor och farfar runt nio tiden på morgon. Åkte ner till Uddevalla. Handlade lite små saker. Hade kunnat hittat lite kläder om jag hade varit sugen på att gå i klädaffärer.

Hittade en espresso maskin från 80-talet hos farmor och farfar i källaren. Fick dock laga den lite. Men den funkar utan problem nu. Man kan tyvärr inte skumma mjölk med den, för det var så lite tryck i den. Har redan prov druckit kaffe. Gott kaffe men lite för starkt för min smak. Skulle inte ha lagt i så mycket kaffe. Får prova i morgon igen.

Hämtade Julia och Gunilla i Årjäng. Kom med Säfflebussen från Oslo. Fick köra Gunillas nya bil, det var lite spännande att köra den. Väldigt lik mammas fast lite större och starkare motor i den...

tisdag 16 september 2008

STOLT!


Idag har jag druckit min allra första kopp men kaffe. Fattar ni vad stolt jag är!!! Är riktigt imponerad av mig själv!

Skogen!


Idag har jag varit ute med farfar i skogen och plockat lingon. Fick riktigt mycket lingon eller ja inte ens 1 kg. Farfar fick ca 2 kg. Han var snabb medans jag gick och slöade lite och tittade efter svamp och blåbär, hittade inga ätliga svampar då men. Fick även köra farfars bil, spännande han har atomatlåda, har aldrig kört det förut. Mamma fick rensa mina lingon när jag kom hem.

Gjorde paj igår Fikonmarmelad och västenbottenost paj. Blev jätte god, hade blivit godare om man hade parmaskinka som tillbehör.

Tänkte ta mig en sväng till Fjäll och hälsa på mina grannar.

GRATTIS!

GRATTIS!!!! PÅ 50-ÅRSDAGEN GUNILLA














ÖNSKAR FAM: SANDEGÄRD

söndag 14 september 2008

Oslo & Sverige


Vill bara tacka Louise, Malin gånger 3, Julia och Jeanette för att jag fick bo hos er denna veckan. Hoppas att jag inte har varit till besvär. Det ser ut som om tjejerna hade en lyckad inflyttningsfest på Kirkeveien 47 igår. Det står mera detaljer på deras bloggar.

Man fick ju äta lite lättare mat i Oslo, har ju inte råd att äta på dyra restauranger så det blev lasagne en dag, smörgåsar, massor med te och flingor med mjölk.

I stället för att äta godis kom vi på att det var nyttigare att äta russin, det blev som mellanmål eller om man var lite sugen i magen.

Åkte hem igår till Sverige. Krånglade lite med buss biljetten. Visade sig att jag inte stog med på listan så jag fick panik och fick springa bort till andra sidan av treminalen för att få en utskrift på att jag hade bokat och betalt min biljett. Hade 10 minuter på mig, för sedan gick bussen. Som tur var det att det inte var någon kö till biljettbokningen. Fick reda på att biljetten var bokad och att jag skulle ha åkt med bussen den 12 september, som tur så sa han inget. Det gick bra jag kom med bussen till Knäm.

Det var inte många som var i stugorna nu på Östernäs. Kanske var det för att det var dåligt väder. Gjorde inte så mycket, slappade mest. Pappa tog upp båten som vi tog med oss hem.

Ska till Trollhättan i morgon till fotspecialisten, ska få nya inlägg i skorna. Som tur ska mamma följa med så att jag hittar dit.



Tänkte även baka när jag kommer hem, muffins tror jag att det blir. Det är alltid bra att ha i frysen och det är lätt att tina om man ska ha främmat. Annars får det väll bli en sockerkaka.

fredag 12 september 2008

Oslo igen!


Har varit i Oslo sen tisdagen. Jobbat lite har jag också gjort på Radisson SAS Plaza Hotel men det var inget vidare bra eller roligt. Det enda som jag fick göra var att göra fruktsallad två dagar till 400 pers, skölja en jädra massa sallad och rensat ett antal kg med blåmusslor som de skulle ha till ett stort Buffé bord på kvällen. Lärde mig ju inget nytt heller. Som sagt jag trivdes inte alls. Kände som om jag var på praktik fast med betalt. Personalen var ju inte den bästa heller. Jag sa upp mig efter att ha jobbat två dagar och en provdag. Tror ni inte att jag fastnade några gånger till i hissen, undrar om någon mer har fastnat i hissen.

Just nu sitter jag i lägenheten på Kirkeveien 47 och dricker te med Julia och Jeanette. Jag fryser som bara den också, det är jätte kallt i lägenheten. Satte på nytt te vatten för en stund sedan så det blir nog ett antal koppar innan kvällen är slut.

Hälsade på Louise i sko affären Shu´s med Malin som gjorde ett bra kap och köpte två par skor och Jeanette. Åkte vidare till Aker Brygge och hälsade på Julia i klädaffären Murphy & Nye.

Åkte vidare till Töyen och skrev in mig på norska Skatteverket så jag ska få ett norsk personnumer och som jag måste ha för att sätta in min lön på.

Imorgon åker jag hem till Sverige fast det blir en sväng ner till sommarstugan över helgen.

Julia, Jeanette, Louise och Malin gånger 3 ska ha inflyttningsfest imorgon på Kirkeveien,hoppas att de får en trevlig fest.

tisdag 9 september 2008

Radisson SAS Plaza Hotel!


Sov över hos kusinen Julia i Oslo. Jätte snällt! Ska även sova över hos henne och de andra i 5 dagar.

Var igår på intervju på Radisson SAS Plaza Hotel i Oslo. Intervjun gick väldigt bra fast jag var jätte nervös. Fick även vara med i köket i några timmar och kolla hur det såg ut. Fastnade dock i hissen. Man måste ju ha kort för att åka upp eller ner, det hade ju inte jag. Åkte typ fyra vänder från våning 2-34. När jag kom ut stod alla i köket och kollade på mig. Jätte pinsamt var det. Hon som jag följde med blev hyper nervös när jag bara försvann. Hissar är inte min grej riktigt. Det värsta av allt var att man blev jätte sjö sjuk i hissen.

Jag fick även en prov vecka att jobba i köket. Börjar redan i morgon kl.9:00
Lönen var ju inte så dålig heller, 140 kr/tim
Ska åka upp till Oslo idag igen. Tar följe med Jeanette. Får börja att packa ner mina kläder och sov saker. Hoppas att jag inte fastnar i hissen igen.
Jag kan ju slänga mina kock kläder i väggen. Här går det inte att se ut hur som helst. Hade vit långt förkläde, vit kockrock, vit strutmössa eller var det nu kallas och blå skarf som man knöt som en slipsknut.
Syns lite dåligt på den bilden. Ska försöka att ta lite mera bilder nu till veckan.


Fakta om hotellet:
Radisson SAS Plaza Hotel har 37 våningar och 673 rum. Det är Europas högaste och Norges största hotel. Hotelet har 3 barer och 3 kök. Det jobbade 33 kockar på hotellet. 400 personer allt som allt.

Om ni vill veta mera om hotellet så kan ni bara gå in på hemsidan:
www.plaza.oslo.radissonsas.com

fredag 5 september 2008

Fika!

Julia kom hit en sväng och hade med sig lite fika. Tittade lite på lägenheter och var jag ska på intervju. Åkte ner till byn och träffade Malin på Svångremmen. Gick vidare till Saker och Ting och kikade. Träffade även Märta och stod och pratade med henne tag.

Ska ner till Grebbestad och jobba på Panget i morgon. Fast vi åker ner idag.
Hoppas att det blir fint väder till helgen...

Electrolux!

Gick upp tidigt idag. Väntade på telefon samtal men det visade sig att pappa hade ställt om telefonen som tur var. Halv elva så kom det en kille från Electrolux service och satte in en värmepump utanför mitt rum. Nu blir det varmt till vintern...

torsdag 4 september 2008

Kan ni fatta!

Håligt på att söka jobb hela dagen och även lägenheter. Skickade in mitt CV till Radisson SAS Plaza Hotel för ca 30 min sedan. Efter ca 10 minuter så ringer det en kille från Norge och frågar om jag vill komma på intervju på måndag på Radissons hotel. Så på måndag den 8/9 kl. 11:00 blir intervju, så det blir en tripp till Oslo igen med mamma.

Men så kommer det ju det svåra Lägenheten. Hoppas att jag har hunnit fått gå på någon visning eller att de har hört av sig på de lägenheterna som jag har sökt på.

Är hur glad som helst.....

Lugn morgon!

Någon jävel från Stockholm ringde och väckte mig kl.7:30, när jag svarade så lade den på luren, vad arg jag blev. Var den tvungen att ringa så tidigt och väcka mig. Men men jag somnade om som tur var och vaknade runt halv elva. Käkat lite frukost, märkte att min flingor var slut så mamma fick åka ner och handla frukost till mig och middags mat så klart. Pappa ringde även och sa att jag inte fick lägenheten för 5500 kr/mån. Men de hade en annan lägenhet i samma hus för 8500kr fast det var en två. Den kunde jag ju tyvärr inte ta, alldeles för dyr.

Har letat jobb och lägenheter nu på morgonen, men det verkar inte finnas så många lägenheter kvar för 5000 kr. Lite jobbigt får jag ju säga. Jobb finns det många kvar men det mesta är chef eller daglig ledare, inte min kategori riktigt. Det är bara att leta vidare tills man hittar något...

onsdag 3 september 2008

Jaha!

Fick nyss reda på att jag inte fick jobbet. De hade redan fått anställda idag och eftersom att jag inte hade någon stanns att bo. Fixade lägenhet i onödan då. Det är sånt som det är. Hade jätte gärna flyttadt till Oslo var verkligen instäld på att flytta.

De hade ju kunnat ringt tidigare eller svarat när jag ringde. Har ringt hela dagen från kl.10:00-18:00

Får skicka in mitt CV till andra företag imorgon.

Oslo!

Åkte igår in till Oslo med mamma. Läste i min bok "otrogen på öppen gata". Två timmar med bussen gick väldigt snabbt. När vi kom till Oslo skulle vi försöka att hitta till Akersbryggor med våran stora karta som såg ut som ett stort lakan. Men tillslut kom vi på Karl Johans gatan. Massor av fina och roliga små affärer. Kom tillslut fram till det kungliga slottet. Länge sedan jag så det.
Letade fram till Akerhuset och letade efter affären Murphy and Nye. Hittade det så småningom och den första jag fick se i den lilla i butiken var min kusin Julia. Vi var helt ensamna i affären. Hon fick följa med oss på en liten fika paus till Kaffebrenneriet. Sedan hjälpte oss att hitta till tunnelbanan så vi skulle ta rätt tåg till Carl Berners plass.

Intervjun gick ju kalas bra och jag fick jobbet om jag ville ha det. Men så måste jag ju ha någon stanns att bo i. Kollar runt på finn.no har hittade ganska många lägenheter som jag vill ha men så är det ju priset som säger STOPP! Skulle redan börja på måndag sa hon. Men jag vill ju så gärna ha jobbet. Hoppas att det fixar sig med boende. Har försökt att ringt till Kaffekompaniet hela dagen men dom svarar inte.

Jag hade ju på mig mina nya skor. Tror ni inte att jag fick värsta skavsåren på fötterna. Det sista kunde jag knapt gå. Följde Julias exempel att jag skulle köpa Comped skavsårs plåster, men det gjorde bara saken värre. Skulle ha satt på plåstrer när jag kände av symtomen och inte ha väntat i 4 timmar. Nu vet jag det till nästa gång.

Här är lite bilder som jag har tagit:








Mamma sitter och pratar i telefon med Anne.






Det kungliga slottet

Kusinen Julia sitter på Kaffebrenneriet och fikar med oss!


Det är här som jag ska jobba









Jag och mamma sitter i bussen på väg hem från Oslo.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...