söndag 31 augusti 2008

Plågade på nattklubb

Tidigt i går morse slog polisen till mot lyxiga kändiskrogen F12 i Stockholm. Gäster på nattklubben hade då larmat om att djur plågades i lokalerna. Guldfiskar serverades i drinkarna och målade kycklingar användes som rekvisita. Arrangörerna misstänks nu för brott. - Det var konst, förklarar Makode Linde som tagit dit djuren.

Klockan två på natten till lördagen slog polisen till mot nattklubben F12 på Fredsgatan i centrala Stockholm efter en anmälan om att djur fanns i lokalerna.
- Två levande höns och två levande kycklingar togs i beslag i lokalen, säger Jan-Olov Lundgren på citypolisen.
Larmet kom från 18-åriga Felicia Linder som reagerade när en man utklädd till trollkarl plötsligt började placerade levande akvariefiskar i martiniglas.
- Vi blev riktigt illa berörda när han kom fram med flera kycklingar som var målade med sprejfärg, säger Felicia.


kyckling dog
I väntan på polisen bestämde sig Felicia och hennes vänner för att försöka rädda djuren och "trollkarlen", en av nattklubbsarrangörerna, gav villigt bort tre kycklingar. En av dem dog dock innan den kommit in i värmen.
- Den frös så han skakade, jag höll honom innanför jackan men den dog, berättar Robert Lundmark, 19, som sedan satt uppe hela natten och värmde de två som överlevde.

När Expressen når nattklubbsarrangörerna berättar de att de köpt kycklingarna på Blocket och att det kan ha funnits fler djur i lokalen. Bland annat två svanar som kommit dit med en väninna till den så kallade "svankvinnan" som tidigare dömts för djurplågeri efter att ha haft elva svanar i sin lägenhet.
- Vi hade bjudit dit henne men jag kan inte svara med säkerhet på om svanarna var inne på klubben. En annan konstnär hade rosa möss i ett vitt dockskåp som gjorde tricks och hon var också i parken, säger Ulrich Bermsjö, nattklubbsarrangör.
Trollkarlen själv, Makode Linde, uppger att han är ledsen över den döda kycklingen och förklarar syftet med djuren på krogen:
- Konst, det var ett performance.



Vad hände med fiskarna?- Jag vet inte, medan jag var ute och pratade med polisen försvann fiskarna, men vad jag förstår är det inte olagligt att spola ner fiskar i toaletten.
Kändiskocken Melker Andersson hade upplåtit lokalen åt arrangörerna. Han poängterar att händelsen inträffade på nattklubben F12 och inte inne på hans lyxkrog Fredsgatan 12, men han är likafullt rasande på arrangörerna.

"Jävligt förbannad"
- Det är helt åt helvete att det har skett. Jag har varit jävligt förbannad sedan jag fick reda på det här, de har fått en rejäl uppsträckning, säger han.
Arrangörerna är nu misstänkta för djurplågeri.
- Det strider mot massor med regler. Dessutom har man ett moraliskt ansvar, säger Lena Lillnor, djurskyddsinspektör i Stockholms stad
De djur som överlevde har omhändertagits av antingen viltjouren eller polisen.



Elin
Vad fan tänker man med? Hur sjuka får människor bli igentligen?

Skor!



Idag åkte jag och pappa vägen om Torp. Var ju bara tvungen att köpa skorna som jag hade sett för två veckor sedan, blev ju så kär i dem och de passade även jätte bra. Köpte även ett par nya jeans på JC. Får ju passa på när man kommer till stora stan. Höstens kläder har kommit in men det var fullt med folk i varje affär, så det blev bara en snabb kik. Får åka ner till veckan eller vänta lite längre fram. Kanske hittar något snyggt i Oslo, vem vet.


Kram

Panget!

Igår var jag till Tanumstrand och tittade lite. De hade utförsäljning av alla kläder på Sport Shoppen. Det bra kryllade med folk där inne. Fanns till och med parkerings vakter. Jag hittade inget fint där så jag tog mej en sväg in till Grebbestad i stället, där var det också massor med folk och bilar. Hade en himla tur att det fanns en parkering till mig. Fanns inte så mycket att se på där inne heller.

Anne var inne och hjälpte till att söka lägenheter inne i Oslo. Vart och var man inte ska leta och vad man ska titta efter. Fick lite mera ställen att leta på än bara på finn.no

Åkte i väg sedan och jobbade på Panget. Beställning på Bröllopps gäster och vanliga beställningar. Bröllopps gänget skulle igentligen ha kommit runt halv sju på kvällen men som tur kom de kl. 16:00 annars hade vi nog inte hunnit med. Hade även en beställning kl. 19:00 på 6 pers. Det var helt enkelt fullsatt både inne och ute. Tommy hade beräknat på att det inte skulle komma så många och äta. Men det var fel, hamburgaren, lammrostbiffen och långan tog slut. Det fanns bara kvar fisksoppan och rödspättan. Det fanns ca 23 st lammrostbiffar och 20 hamburgare när vi startade.
Ska kanske jobba på Panget till helgen igen, beror på om jag har fått jobbet i Oslo.

Fick även träffa Jenny som jobbade i servisen. Har inte sett henne på tre veckor. Vi pratade om olika resemål och att det var alldeles för lite att resa till Australien på en månad, man ska minst vara där ett halvår om inte mera.

Kram

fredag 29 augusti 2008

Middag på Tjuren i Ed

Idag gick jag upp kl. 9:00 och lagade frukost. Satt och funderade om jag skulle ringa till farmor och farfar och ta med dem på en biltur till Tjuren i Ed och käka lunch. Ringde dem runt halv tio och la fram mitt förslag och det tyckte det var bra. Tittade lite på tv och sedan gick jag in i duschen. Var ju tvungen att vara fräsch när man ska på middag. Hämtade dem runt ett tiden i Bengtsfors. De tyckte de var jätte roligt att komma ut på en liten utflykt. Fick även reda på att de hade varit gifta i ca 64 år, då måste man verkligen ha funnit den rätte i livet.

Just nu sitter jag nere i sommarstugan och skriver. Blev lite ändringar i planeringen. Skulle ju ha åkt ner i morgon igentligen. Men pappa tyckte det var lika bra att åka ner nu. Man får ju se på det positiva att man får sova kanske lite längre i morgon bitti.

Mamma har haft lite fest i sommarstugan med sina arbetskompisar. Det var verkligen städat och fint nu när vi kom ner. Jag han ju inte städa när jag var här nere sist, eller jag han ju om jag ville stanna kvar till sena kvällen. Lite jobbigt att köra i mörker då. Får väl bjuda henne på en fika eftersom hon städade även mitt rum och det blev riktigt bra.


Nu ska jag och pappa snart käka färska räkor som mamma hade med sig hem. Mumms! Kanske dricka något gött vin till det också. Sen blir väl resten av kvällen att glana på tv.

Kram

torsdag 28 augusti 2008

Jippi!

Idag ringde Kaffekompaniet och undrade om jag ville komma på intervju på tisdag i Oslo. Tror du inte att jag sa ja. Får se om jag kanske får ett jobb i Oslo. Hon jag pratade var jätte trevlig och som jag fattade så kom hon från Sverige. Om jag nu får jobbet vad får jag göra? Jag får stå i kassan, göra smörgåsar och lättare maträtter, göra gott kaffe ur en riktig espressomaskin och göra det man brukar göra på ett café.
Det stod även i annonsen att man kunde gå en Baristakurs hos Solberg & Hansen. Hoppas verkligen att jag får jobbet. Om jag nu får jobbet så har jag ett litet problem, var ska jag sova någonstans? Lägenheterna är ju riktigt dyra i Oslo. Som jag fattade skulle jag isåfall få jobbet i samma vecka eller veckan där på. Det blir ju lite jobbigt. Får ju inte ha förstora förhoppningar heller om jag inte får jobbet.

Vad har jag gjort annars idag då? Jag gick upp riktigt tidigt idag, kl.9 riktigt stolt är jag, sover annars till kl.11
Lagade middag tills pappa kom hem. Försökte städa lite på mitt rum, men det gick inte så bra. Vet inte vad jag ska lägga alla mina saker som jag tog med mig hem från sommarstugan. Kanske ska ta med dem tillbaka till sommrstugan på lördag när jag ska ner och jobba och ha dem liggade där nere tills jag behöver sakerna eller till nästa sommar. Så får det bli.

Kram

onsdag 27 augusti 2008

Vad har jag gjort idag då? Inte så mycket faktiskt. Gick en sväng ner till byn men där fanns det inte så mycket att göra, så jag gick hem igen. Åkte ner lite senare med pappa och köpte en ny kamera på Expert i Bengtsfors. Får ju köpa något vettigt för drickspengarna istället för att göra sig av med dem på något som man inte minns. Blev riktigt nöjd med köpet. Tittade lite på TV har jag också gjort.

Det finns inte så mycket man kan göra när man är arbetslös förutom att man får sova länge på morgonen Vädret var ju iförsig bra tills kl.16 men sen blev det ju regn och det kommer ju att komma mer i morgon.

Började läsa Belinda Olssons bok "Otrogen på öppen gata" riktigt bra faktiskt.

Så här står det på baksidan av boken:
Nyhetschefen Agata Hansson är tillbaka. Knappt har gravidchoken lagts sig förrän det är dags för bebischoken. Ut kommer en stilig liten kille, Alex. Han är fantastisk, förstås. Men varför skriker han så mycket? Och varför måste det göra så ont i tuttarna? Agata kan inte hjälpa det. Knappt har den lilla familjen kommit hem från BB förrän hon börjar längta tillbaka till jobbet. När Aftontidningen behöver någon som kan jobba extra är hon inte sen att tacka ja. Väl där möter hon den unga snygga vikarien Andy. Visst är sambon Teo en fantastisk pappa, men lite flirt har väl ingen småbarns mamma dött av.

tisdag 26 augusti 2008

Hej igen!


Var igår en sväng till farmor och farfar och tittade till dem. De hade varit uppe i Herrenäs och klippt gräset, vattnat blommor, rensat lannet och plockat kantareller som jag fick smaka på. Vi gjorde kantarell stuvning, mumms!

Mamma och hennes storebror Thomas var även ute och plockade kantareller i förrgår. De fick jätte mycket så det har blivit kantarell paj, crêps med kantarell fyllning och kantarell stuvning. Så nu har vi fröse in lite kantareller som vi ska ha till vintern.

Idag var jag på arbetsförmedlingen och sökte jobb. Hittade ganska många jobb som jag har skickat mitt CV till. Hoppas att jag får något positivt svar. Annars är det väl bara att söka vidare tills jag får något.


Min kusin flyttade igår till Oslo så nu blir jag ensam kvar här hemma i Bengtsfors. Han inte ens ta en hej då fika med na. Jag hoppas att hon kommer hem snart igen och hälsar på oss.

Fuskar i minigolf gör hon också.


Kram

söndag 24 augusti 2008

Slappar dag!

Idag har jag slappat en hel del, mamma och pappa var inne och spelade golf. Tittade på film några timmar och lagade mat tills mamma och pappa kom hem. Försökte att städa rummet men det blev inte så mycket bättre. Tog mej även en sväng till södra Fjäll och hälsade på mina grannar som har sommarstuga där. Satt ute och pratade och grillade korv och tittade på solnedgången, jätte mysigt. Nu ska jag snart gå och lägga mig.

Kram

lördag 23 augusti 2008

This is What Kind Of Flower You Are


I am a
Snapdragon


What Flower
Are You?





Snapdragon

"Mischief is your middle name, but your first is friend. You are quite the prankster that loves to make other people laugh."

Goda drinkar!

Absolut Cosmopolitan

4 parts Absolut Citron
12 parts Cranberry Juice
2 parts Triple Sec
1 dash Lime Juice
Lime

Chill a cocktail glass with ice or in the freezer. Pour absolut citron, cranberry juice and triple sec into a shaker. Fill the shaker with ice cubes and shake it until the shaker is very cold. Empty the cocktail glass from ice and water. Strain the drink into the cocktail glass. Garnish with a lime wedge.





Absolut Ruby Celebration

1 parts Absolut Ruby Red
2 part Cranberry Juice
Champagne

Chill a champagne glass with ice or in the freezer. Empty the champagne glass from ice and water. Pour absolut ruby red and cranberry juice into the champagne glass. Top up with champagne.




Irish Baileys Coffee

2 parts Irish Whiskey
2 parts Baileys
10 parts Coffee
a pinch of Brown sugar (not necessary)
Whipped Cream
Cocoa

Take a suitable glass (e.g. a wine glass) and pour baileys, irish whiskey, brown sugar and coffee into the glass. Top with some whipped cream and sprinkle cocoa on top.




Goda drinkar va?

fredag 22 augusti 2008

Hur mycket läser du?

Hur mycket läser du igentligen?
Då kan du prova att göra detta test.
Det berättar det mesta om dina läs vanor.

www.boknordstestet.se

Längtan till sommaren!

Vilket tråkigt väder det är, bara regn varje dag. Tänk om sommaren kunde komma tillbaka då det var varmt och skönt och solen lyste på himlen. Men sommaren verkar ju ha tagit slut och det enda vi får är bara regn. Här är lite bilder från i sommar som jag har fotograferat.





torsdag 21 augusti 2008

Veckan som har gått!

Då har man ju jobbat färdigt på Resö som konferensvärdinna. Det var ju mycket roligare än vad jag trodde att det skulle bli. Innan jag började jobba så trodde jag att jag hade gjort bort mig ganska så mycket med att ta detta jobb. Men det var mycket mycket roligt. Personalen som jobbade där och gästerna var jätte trevliga och goa. Saknar de redan. Det var ju inte så roligt att städa deras rum varken förre de kom eller nu när de åkte. De fick skriva vad de tyckte om att bo på Resö, om maten var god, servicen var bra, lokalerna och lite av varje, då skrev de att jag var en fantastisk trevlig, rolig, social tjej och att jag fick en stor eloge.

Dagen kunde ju inte bli bättre med lite dricks från Panget. Fick se så där 500 kr på två dagar.
Det blev ganska så mycket dricks i sommar, ca 3000 kr om inte mera. Ganska så nöjd!

Det var ganska så tråkigt att vara ensam hemma så jag tog mej en sväng till Nordby shoppingcenter uppe i Strömstad. Hittade jätte fina skor som jag skulle vilja ha men som vanligt var de för stora och alldeles för dyra. Får ta mig en sväng till Göteborg någon gång här framöver och se om jag hittar några snygga skor och som passar mina små fötter.
Hittade tyvärr inga fina kläder så det blev inte av med det heller.

Kram

söndag 17 augusti 2008

Lite av varje

Igår var det första gången som jag fick stanna för tåg i Billingen. Har aldrig hänt förut skulle jag tro. Naturligtvis var ju tåget fullproppad med turister. De som har åkt den turen ner till Håverud säger att det är en vacker tur.


På kvällen igår så var vi hos Anne och Knut i deras hytta. Firade Truls och Katrin som har fått en liten dotter för två veckor sedan som var jätte söt. Firade med champagne och vin, det var jätte mysigt. Katrin pratade även om att de alltid behöver folk till det dagiset som hon jobbade på, men jag kommer inte ihåg vad det hette, det låg lite utanför centrum tog ca 14 minuter med spårvagnen.

Idag var det ju första dagen på det nya jobbet som konferensvärdinna. Kan ju inte säga att det var jätte roligt att städa hotellrum, städa bastun som luktade lite unket men det blev bättre när jag skurade golvet tre gånger med såpa och sprutade lite doft, då luktade riktigt gott. Men i morgon blir det att lägga på och stryka överkast till sängarna och skura massor av golv. Kommer en ganska så stor grupp med tjejer som ska ligga en i varje rum, mycket att städa efteråt. Det tar ju sin tid det med. Men det blir ju ganska många raster eftersom Yvonne ska ha sin kaffe och rök rast. Skulle börja kl.08:00 i morgon bitti, lite tidigt för min smak men får ju börja resten av veckan kl. 10:00 hoppas jag det står ju så på mitt schema.

Då var man ensam igen. Mamma och pappa åkte hem förut det börjar jobba i morgon.
Ni får gärna komma ner säger jag än en gång.

Kram Elin

fredag 15 augusti 2008

(foto: Elin)

Välkommen till min blogg!

Tänkte jag skulle försöka blogga lite under hösten! Ska göra ett försök iaf! :)

Just nu sitter jag hos Julia. Vi ska baka paj med Anders! Sen blir det minigolf!
En höjdare! :)

Ta en kik in här snart igen så får vi se om det har hänt ngt !

Kram på er
Elin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...